Alpinistul Ciprian Pătraşcu, expediţie pe Everest: "Voi încerca să trec pragul de 8.000 de metri fără oxigen" - FOTO

Alpinistul clujean Ciprian Pătraşcu a primit, joi, din partea conducerii Consiliului Judeţean Cluj steagul judeţului pentru a-l amplasa pe cel mai înalt vârf din lume, Everest, pe care intenţionează să îl cucerească în cadrul unei expediţii internaţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

703 afișări
Imaginea articolului Alpinistul Ciprian Pătraşcu, expediţie pe Everest: "Voi încerca să trec pragul de 8.000 de metri fără oxigen" - FOTO

Alpinistul Ciprian Pătraşcu, expediţie pe Everest: "Voi încerca să trec pragul de 8.000 de metri fără oxigen"

Ciprian Pătraşcu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îşi propune ca, în cadrul expediţiei, să stabilească două premiere pentru judeţul Cluj.

„Voi încerca două premiere pentru Cluj. Prima va fi să trec pragul de 8.000 de metri fără oxigen. Voi merge pe partea nordică, partea chineză şi încerc să ajung până la 8.200 de metri fără oxigen. De la 8.200 de metri în sus voi merge cu oxigen suplimentar până pe vârf şi înapoi. De la 8.000 de metri în sus se numeşte pragul morţii, nivelul de oxigen din aer scade la 30-35%, iar organismul începe să-şi reducă tot ce înseamnă activitate. A doua premieră, dacă mă voi simţi bine, va fi să merg până pe vârf”, a declarat Pătraşcu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, a declarat, la rândul său în aceeaşi conferinţă de presă, că i-a înmânat steagul judeţului Cluj pentru a încuraja sportul şi performanţa.

„Ciprian Pătraşcu a reuşit să atingă cinci din cele şapte cele mai înalte vârfuri din lume, fiecare pe un continent diferit. Anul trecut, alpinistul clujean a reuşit performanţa de a deveni primul clujean şi al patrulea român care a reuşit să atingă cel mai înalt vârf de pe continentul Antarctica. Pentru a marca buna colaborare pe care am avut-o şi pentru a încuraja performanţa şi sporul clujean, înmânez temerarului alpinist steagul judeţului Cluj, însemnul oficial pe care Ciprian Pătraşcu îl va duce pe culmile celui mai înalt vârf din lume”, a spus Mînzat.

Expediţia de cucerire a vârfului Everest se va desfăşura în perioada 10 aprilie - 31 mai şi este una una internaţională, din care mai fac parte un alpinist olandez şi doi nepalezi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici