Alte 123 de cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1

Alte 123 de cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1 şi un deces au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la nivel naţional, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 6.733 cu 108 decese, informează Ministerul Sănătăţii.

53 afișări
Imaginea articolului Alte 123 de cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1

Alte 123 de cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1 (Imagine: MediafaxFoto)

Din cele 123 de cazuri, câte unul au fost înregistrate în judeţele Alba, Bistriţa, Braşov, Covasna, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Sibiu, Suceava, Teleorman şi Vaslui, câte două în Cluj, Constanţa, Harghita, Hunedoara şi Timiş, câte trei în Argeş, Bacău şiIlfov, câte patru în Arad şi Olt, cinci în Botoşani, câte şase în Dâmboviţa şi Prahova, 46 în Bucău şi 12 în municipiul Bucureşti.

Campania de vaccinare continuă cu prioritate în cabinetele medicilor de familie, potrivit sursei citate.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a atras atenţia, luni, direcţiilor de sănătate publică asupra modului în care au organizat şi desfăşoară campania de vaccinare împotriva virusului gripal pandemic, având în vedere că la nivel judeţean există 1.706.434 doze de vaccin neutilizate, dar se solicită în continuare suplimentarea stocurilor.

Până în prezent, Ministerul Sănătăţii a repartizat în teritoriu o cantitate de 2.248.050 de doze de vaccin. Cu toate că numărul persoanelor imunizate până în 13 ianuarie era de 541.616, la nivel judeţean fiind disponibile peste 1.700.000 de doze, este solicitată suplimentarea cantităţilor cu 441.215 de fiole.

Ministrul a cerut ca dozele rămase neutilizate într-un judeţ să fie repartizate, mai întâi, acolo unde sunt insuficiente, menţionând că vor fi aprobate şi suplimentări dacă este necesar.

De asemenea, ministrul a declarat că medicii de familie trebuie să aibă prioritate în ceea ce priveşte aprovizionarea cu doze de vaccin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici