Alte apeluri false la 112: Pompierii, alertaţi că arde o casă în care se află un copil de trei luni

Pompierii din Iaşi au plecat la o distanţă de 8 kilometri, în urma unui apel pe 112, pentru a salva un copil de 3 luni dintr-o casă cuprinsă de flăcări. După puţin timp au aflat că apelul este fals, transmite corespondentul MEDIAFAX.

547 afișări
Imaginea articolului Alte apeluri false la 112: Pompierii, alertaţi că arde o casă în care se află un copil de trei luni

Alte apeluri false la 112: Pompierii, alertaţi că arde o casă în care se află un copil de trei luni

O persoană a anunţat pompierii din Iaşi, în noaptea de marţi spre miercuri, că în localitea Zanea arde o casă în care se află un copil de 3 luni, iar trei autospeciale de apă şi spumă, un echipaj de prim ajutor şi pompierii voluntari din comună au plecat imediat la intervenţie.

La doar zece minute după apel, când un ofiţer din dispeceratul ISU a sunat pe numărul de la care s-a făcut solicitarea pentru a afla mai multe detalii, a fost anunţat că nu este niciun incendiu.

„Am fost apelaţi la 23.27 pentru a interveni la stingerea unui incendiu, izbucnit la o casă din satul Zanea. Apelantul a sesizat faptul că în casă se afla un copil în vârstă de trei luni. La intervenţie s-au deplasat trei autospeciale de stingere, dar şi un echipaj de prim ajutor şi a fost anunţat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ciurea", a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

La doar zece minute după apelul iniţial, un ofiţer din dispeceratul ISU a sunat la numărul de telefon de pe care s-a făcut solicitarea pentru detalii suplimentare.

„La acel moment, la telefon a răspuns o persoană care a comunicat faptul că apelul iniţial a fost efecutat de o altă persoană şi că situaţia de urgenţă nu există. La locul solicitării a ajuns şeful SVSU Ciurea care a comunicat şi el că incediul nu se confirmă, forţele fiind întoarse din drum după 8 kilometri", a explicat Silvia Bolohan.

Acesta nu a fost singurul apel fals către pompierii ieşeni, din noaptea de marţi spre miercuri.

Un bărbat a sunat la 112 şi a spus că în faţa casei sale din localitatea Vişani ard mai multe lemne, iar o altă persoană, posibil sub influenţa băuturilor alcoolice, le-a spus pompierilor că s-a rătăcit în pădure la Dobrovăţ.

Niciunul dintre apeluri nu s-a confirmat.

Taguri:
incendiu,
apel fals,
112

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici