Alte două noi cazuri de infectare cu virusul AH1N1, confirmate în România

Alte două noi cazuri de infectare cu virusul AH1N1 au fost confirmate, vineri, în România, fiind vorba de un tânăr care s-a întors, în 5 iulie, din SUA şi de o tânără care a venit, în 8 iulie, din Grecia, ambii fiind internaţi în spitale de boli infecţioase.

23 afișări
Imaginea articolului Alte două noi cazuri de infectare cu virusul AH1N1, confirmate în România

Alte două noi cazuri de infectare cu virusul AH1N1, confirmate în România (Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Sănătăţii a anunţat că tânărul, în vârstă de 20 de ani, se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, iar tânăra, de 27 de ani, se află la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, ambii pacienţi având o stare de sănătate bună.

În ambele cazuri au fost demarate anchete epidemiologice pentru stabilirea contacţilor.

Astfel, numărul cazurilor de gripă AH1N1 înregistrate în România a ajuns la 59.

Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii, condus de ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a decis să păstreze măsurile actuale de întârziere şi limitare a răspândirii circulaţiei virusului gripal în comunitate.

Ministerul Sănătăţii precizează că s-a decis continuarea internării şi a tratamentului cu antivirale pentru persoanele confirmate, chiar dacă România este singura ţară din Europa care asigură, în procent de sută la sută, internarea şi tratamentul persoanelor pozitive.

Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile va rămâne în alertă şi în această perioadă şi va realiza anchete epidemiologice pentru depistarea contacţilor.

Totodată, vor fi menţinute echipele medicale din aeroporturi şi din punctele de frontieră Borşa şi Nădlac, puncte cu cea mai mare afluenţă de călători dinspre ţările afectate.

Ion Bazac a solicitat repezentanţilor Institutului Naţional Cantacuzino informaţii despre stadiul procedurilor necesare pentru începerea producţiei de vaccin gripal pandemic.

Comitetul Ministerului Sănătăţii a mai hotărât ca, în următoarea perioadă, comunicatele de presă privind acest subiect să fie difuzate o dată pe săptămână, în fiecare zi de luni, următorul comunicat urmând a fi transmis pe 27 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici