Alte patru cazuri de gripă A/H1N1 şi un deces au fost înregistrate până miercuri

Alte patru cazuri noi de gripă cu virsul A/H1N1 şi un deces au fost confirmate în ultimele 24 de ore, în două judeţe şi în Capitală, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns în România la 6.986, din care 121 de decese, informează, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

62 afișări
Imaginea articolului Alte patru cazuri de gripă A/H1N1 şi un deces au fost înregistrate până miercuri

Alte patru cazuri de gripă A/H1N1 şi un deces au fost înregistrate până miercuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cele patru cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1, două au fost înregistrate în Bucureşti şi câte unul în judeţele Bistriţa şi Iaşi.

În privinţa evoluţiei virusului pandemic în România, consilierul personal al ministrului Sănătăţii, Geza Molnar, a declarat pentru MEDIAFAX că un al treilea val regional de gripă A/H1N1 ar putea apărea în lunile martie -aprilie.

"Estimările specialiştilor fac referire la un posibil al treilea val pandemic în perioada martie- aprilie. În România, primul val a fost unul de import, noi neavând cazuri de trasmitere locală, toate fiind doar la persoane care veneau din străinătate. Măsurile întreprinse de autorităţi în vara anului trecut au ţinut departe boala până în octombrie, când deja în restul Europei se vorbea de sute, chiar mii de îmbolnăviri locale", a spus Geza Molnar.

Potrivit consilierului ministerial, al doilea val de îmbolnăviri, care a afectat mii de români, este în declin. "Totuşi, nu ne putem relaxa încă. Gripa este imprevizibilă", a adăugat Geza Molnar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici