Alte şase supermarketuri din Capitală au fost amendate de ANPC. Ce nereguli a fost constatate

  • Alte şase supermarketuri din Capitală au amendate, miercuri şi joi, de ANPC pentru nereguli.
  • Inspectorii au constatat produse expirate oferite spre vânzare, dar şi prezenţa de gândaci.
755 afișări
Imaginea articolului Alte şase supermarketuri din Capitală au fost amendate de ANPC. Ce nereguli a fost constatate

Potrivit ANPC, miercuri şi joi au fost verificate 5 magazine ale Mega Image din sectoarele 1, 3 şi 4 ale Capitalei, precum şi un unul aparţinând companiei Lidl, din sectorul 4.

Inspectorii au aplicat amenzi de 97.000 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea produselor cu deficienţe, oprirea temporară a prestării de servicii pentru 3 magazine Mega Image, până la remedierea deficienţelor constatate, dar şi oprirea temporară a unor raioane în care s-au înregistrat abateri, în celelalte 2 magazine Mega Image.

Principalele nereguli constatate de echipele de control au fost vînzarea de produse expirate, a unor legume şi fructe, dar şi a unor preparate din carne cu modificări, lipsa igienizării, prezenţa infestaţiei cu gândaci (vii şi morţi, în capcane) sau utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată şi cu ventilatoarele încărcate de grăsime şi praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri, lactate, ouă, produse congelate.

„Practic găsim aceleaşi probleme în fiecare zi. Pare că reprezentanţii magazinelor aceluiaşi lanţ - Mega Image, de exemplu – ori nu comunică între ei, ori nu sunt interesaţi de pierderile pe care le au, din cauza amenzilor şi măsurilor aplicate de noi, ori, pur şi simplu, a început să le placă <picătura chinezească>”, a declarat Paul Anghel, director general Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici