Altfel de inundaţii la Bacău: Mai multe curţi sunt pline de ţiţei după ce s-a fisurat o conductă | GALERIE FOTO

O conductă ce transporta petrol prin municipiul Moineşti s-a fisurat, două curţi fiind practic inundate cu ţiţei. Pata de petrol a ajuns să se întindă pe o distanţă de 200 de metri pătraţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

675 afișări
Imaginea articolului Altfel de inundaţii la Bacău: Mai multe curţi sunt pline de ţiţei după ce s-a fisurat o conductă | GALERIE FOTO

Altfel de inundaţii la Bacău: Curţile oamenilor, pline de ţiţei după ce s-a fisurat o conductă

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău au declarat vineri după-amiază că o conductă ce transporta petrol s-a fisurat în municipiul Moineşti.

"O conductă de opt ţoli de petrol aparţinând unei companii furnizoare s-a fisurat în municipiul Moineşti. La faţa locului acţionează pentru remediere lucrători din cadrul companiei de distribuţie a produselor petroliere. Măsurile PSI sunt asigurate de către o autospecială din cadrul ISU Bacău şi două de la societatea respectivă. Produsul petrolier s-a infiltrat în două curţi, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi", a declarat Adrian Cepoi, din cadrul ISU Bacău.

Conform acestuia, conducta respectivă trece prin curţile locuitorilor din municipiul Moineşti, acolo având loc fisura.

De asemenea, acesta a menţionat că la faţa locului s-au deplasat reprezentanţii ai Gărzii de Mediu şi ai Apelor Române, pentru a constata dacă este vorba sau nu despre poluare în zonă.

"Noi catalogăm astfel de incidente ca poluare. Se întâmplă destul de des astfel de incidente, din cauza infrastructurii. Mai nou, se pare că ar exista şi nişte rău-făcători, din ceea ce spun reprezentanţii companiei de transport ţiţei. În acea zonă au mai fost efectuate lucrări. Recent au mai avut loc două astfel de incidente, pe drumul Moineşti - Zemeş, în faţa unei fabrici de pâine. Noi monitorizăm situaţia şi punem în vedere proprietarului conductei să ecologizeze zona, respectiv decopertarea pământului şi transportul la o staţie de bio-remediere specializată, plus aducerea de teren curat", a declarat vineri, corespondentului MEDIAFAX, Ionuţ Diaconu, comisarul-şef al Comisariatului de Mediu Bacău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici