Alţi doi elevi ieşeni au fost diagnosticaţi cu gripă porcină

Alţi doi elevi de la două licee din Iaşi au fost diagnosticaţi cu gripă AH1N1 şi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cursurile în clasele unde aceştia învaţă fiind suspendate timp de o săptămână.

157 afișări
Imaginea articolului Alţi doi elevi ieşeni au fost diagnosticaţi cu gripă porcină

Alţi doi elevi ieşeni au fost diagnosticaţi cu gripă porcină (Imagine din arhivă; Elvira Gheorghiţă/Mediafax Foto)

Cei doi elevi sunt de la Liceul "Garabet Ibrăileanu" şi Liceul Agricol şi sunt fraţii unor elevi de la Şcoala nr. 15 din municipiu, închisă pentru o săptămână din cauza apariţiei unui focar de gripă nouă, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Marius Voicescu.

"Pacienţii au fost internaţi cu simptomatologie respiratorie şi au fost confirmaţi cu gripă AH1N1 pe criterii epidemiologice şi clinice. Ei au început tratamentul antiviral. Ambii au avut contact direct cu cazuri confirmate, fiind fraţii unor elevi de la din clasele a V-a C şi D de la şcoala nr. 15", a declarat Marius Voicescu.

Autorităţile au dispus întreruperea cursurilor timp de o saptămână la cele două clase unde învaţă cei doi, iar o echipă de medici îi verifica pe toţi elevii celor două licee, pentru a descoperi eventuale noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei noi.

În prezent, în spitalul ieşean se află internate aproximativ 80 de persoane, dintre care 26 sunt confirmate cu gripă AH1N1, restul fiind suspecţi.

Reprezentanţii DSP susţin că cele 26 de persoane internate la Spitalul de Boli Infecţioase urmează un tratament antiviral specific.

Dintre acestea, 20 sunt elevi de la Şcoala nr. 15 din Iaşi, un îngrijitor al aceleiaşi instituţii, precum şi două studente care au făcut practică în această unitate de învăţământ. De asemenea, în acelaşi spital se mai află internată o elevă de 15 ani de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Iaşi, un elev de la Liceul "Garabet Ibrăileanu" şi un altul de la Liceul Agricol.

Medicii ieşeni recomandă populaţiei să se prezinte imediat la medic la apariţia primelor simptome.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici