Şcoala nr. 15 din Iaşi, închisă din cauza gripei porcine

Un număr de 24 de cazuri de infectare cu virusul gripei AH1N1 au fost confirmate, până în prezent, în judeţul Iaşi, cele mai multe la Şcoala nr. 15 din Iaşi, unitate de învăţământ care a fost închisă pentru o săptămână.

176 afișări
Imaginea articolului Şcoala nr. 15 din Iaşi, închisă din cauza gripei porcine

Şcoala nr. 15 din Iaşi, închisă din cauza gripei porcine (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Iaşi, Vasile Cepoi a declarat pentru MEDIAFAX că un număr de 19 noi cazuri de infectare cu gripă AH1N1 au fost înregistrate la şcoala nr. 15 din Iaşi, după ce anterior, la această unitate de învăţământ, boala fusese confirmată în cazul altor doi elevi şi a două studente care au făcut practică în instituţie, primul caz în judeţ fiind confirmat săptămâna trecută la o elevă de la Liceul "Gheorghe Asachi".

"În această după-amiază (marţi după-amiază - n.r.) au fost confirmate 19 noi cazuri de gripă AH1N1. Sunt 18 elevi şi un adult, o îngrijitoare din şcoală. Numărul total al elevilor bolnavi din şcoală se ridică la 20, punând la socoteală şi cele două cazuri depistate anterior", a afirmat şeful DSP Iaşi, adăugând că odată cu aceste două cazuri de elevi virusul AH1N1 a fost confirmat şi în cazul a două studente care făceau practică în şcoala respectivă.

El a adăugat că elevii diagnosticaţi cu gripă AH1N1 provin dintre trei clase din cadrul şcolii generale nr. 15 din Iaşi, motiv pentru care unitatea de învăţământ a fost închisă.

Primul caz de infecţie cu noul virus gripal a fost înregistrat şi confirmat săptămâna trecută la o elevă de la Liceul "Gheorghe Asachi".

"Probele au fost trimise la Bucureşti, iar rezultatele au confirmat existenţa virusului gripal. Cu toţii sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Şcoala a fost închisă pentru o săptămână, timp în care elevii vor sta acasă. Copiii au fost sfătuiţi, pe cât posibil, să nu se plimbe prin oraş", a mai spus Vasile Cepoi.

El a adăugat că toţi pacienţii se află sub tratament cu tamiflu şi că starea lor este bună.

"După şapte zile de tratament, ei vor fi supuşi unor noi analize, iar dacă rezultatele vor fi negative vor fi externaţi", a precizat directorul DSP Iaşi.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt internate, în prezent, 24 de persoane - 21 elevi, doi studenţi şi un adult - diagnosticate cu gripă AH1N1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici