Alţi şapte suspecţi au fost reţinuţi în urma audierilor din Argeş

Alte şapte persoane dintre cele audiate la Parchetul Tribunalului Argeş, unde au fost aduse în urma a zeci de percheziţii în mai multe judeţe din ţară, au fost reţinute, marţi seară, de către procurori pentru 24 de ore, astfel că până în prezent numărul reţinuţilor a ajuns la 12.

42 afișări
Imaginea articolului Alţi şapte suspecţi au fost reţinuţi în urma audierilor din Argeş

Alţi şapte suspecţi au fost reţinuţi în urma audierilor din Argeş (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Tribunalului Argeş, alte şapte persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, acestea urmând să fie prezetante magistraţilor Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Iniţial, procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele a cinci dintre persoanele audiate în acest caz, iar ulterior au fost reţinute alte şapte, astfel că numărul acestora ajunge la 12.

Cei 12 sunt cercetaţi în cele două dosare instrumentate de către procurorii argeşeni în care 71 de persoane sunt învinuite pentru contrabandă cu ţigări şi comercializarea ilegală a acestora.

Persoanele reţinute au fost duse în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

La ora transmiterii acestei ştiri, audierile de la sediul Parchetului Tribunalului Argeş continuă.

Cele 71 de persoane suspectate de contrabandă cu ţigări au fost ridicate în urma unor descinderi făcute, marţi dimineaţă, la locuinţe din Capitală şi din judeţele Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Ilfov, Galaţi, Maramureş, Suceava, Arad şi Timiş.

"În acest caz sunt cercetaţi 71 de învinuiţi din Argeş şi din alte judeţe, pentru activităţi infracţionale constând în contrabandă cu ţigări şi comercializarea ilegală a acestrora în perioada august 2010- februarie 2011", a declarat, marţi dupăamiază, prim-procurorul Parchetul Tribunalului Argeş, Daniel Florin Vişan.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Argeş au anunţat că la descinderile şi percheziţiile desfăşurate în Bucureşti, în Argeş şi în alte zece judeţe au participat 700 de poliţişti şi jandarmi, poliţişti din IGPR, lucrători SRI şi DGIPI, fiind vizate persoane suspectate de contrabandă cu ţigări şi cu alte produse supuse accizării.

În urma celor 75 de percheziţii domiciliare făcute în unsprezece judeţe din ţară şi în Capitală, au fost ridicate peste 250 baxuri de ţigări, pistoale cu şocuri electrice, arme albe precum şi arme de foc, girofaruri şi sirene (ce creau aparenţa de autenticitate) şi importante sume de bani în lei şi valută (aproximativ 500.000 lei, alte sume nefiind încă numărate), precizează sursa citată.

Dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Tribunalului Argeş este separat de cel în care sunt vizaţi vameşi şi poliţişti de frontieră de la vămile Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş Severin), unde marţi au avut loc, de asemenea, descinderi şi percheziţii. În acest caz sunt suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului de ţigări aduse din Serbia zeci de angajaţi ai celor două vămi, care sunt aduşi la Bucureşti cu elicoptere ale MAI, pentru a fi audiaţi de procurorii DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici