Alunecări de teren în Dâmboviţa| Autorităţile vor să evacueze mai multe familii, oamenii refuză / "A plecat pământul cu tot cu case" / Geologii vor veni cu dronele pentru analize | FOTO

O puternică alunecare de teren produsă în comuna Glodeni din judeţul Dâmboviţa, din cauza ploilor şi topirii zăpezii, a afectat opt case, grădini şi drumuri. Autorităţile au decis ca şase familii să fie evacuate, însă oamenii refuză să-şi părăsească agoniseala de-o viaţă.

895 afișări
Imaginea articolului Alunecări de teren în Dâmboviţa| Autorităţile vor să evacueze mai multe familii, oamenii refuză / "A plecat pământul cu tot cu case" / Geologii vor veni cu dronele pentru analize | FOTO

Alunecări de teren în Dâmboviţa| Autorităţile vor să evacueze mai multe familii, oamenii refuză / "A plecat pământul cu tot cu case" / Geologii vor veni cu dronele pentru analize

Topirea zăpezii şi ploile au făcut ca pământul să pornească la vale, în comuna Glodeni din judeţul Dâmboviţa. Alunecarea s-a produs pe o suprafaţă mare, autorităţile fiind neputincioase.

Viceprimarul comunei Glodeni, Adrian Bădăran, a declarat că în zona caselor alunecarea s-a produs pe o suprafaţă de 800 de metri liniari, însă pământul a pornit pe mai multe hectare, fiind afectate grădini şi drumuri.

“S-a agravat. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Este o suprafaţă mare, nu am putut încă estima. Sunt mai multe hectare, iar la case, este vorba despre 800 de metri liniari”, a declarat Bădăran.

Acesta a precizat că joi, în zonă, urmează să ajungă o echipă de geologi care va analiza alunecarea şi cu ajutorul unor drone. Între timp, autorităţile încearcă să-i convingă pe localnici să-şi părăsească locuinţele care stau să cadă.

Opt case sunt afectate de alunecare, iar jandarmii le-au păzit în noaptea de miercuri spre joi.

“Sunt opt case afectate de alunecare. Oamenii nu vor să plece. Am dispus evacuarea pentru şase familii, o locuinţă nu stă nimeni în ea, iar din alta a plecat o persoană. Omul se desparte greu. E munca omului de o viaţă. Am vorbit tot timpul cu ei. Am încercat să găsim soluţii. Pot pleca la rude”, a declarat viceprimarul comunei Glodeni.

Adrian Bădăran a spus că în total 21 de persoane ar urma să fie evacuate, printre care şi o femeie care este imobilizată şi un echipaj ISU ar urma să ajute la mutarea ei.

E caz clar de evacuare. Pereţii sunt crăpaţi. Falia a despărţit practic două case, a plecat pământul cu tot cu case, se lasă în jos. Nu se mai poate locui”, a precizat Adrian Bădăran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici