„Am fost iubitul reginei Letizia”. Fostul cumnat Jaime del Burgo stârneşte scandal în Spania

Câteva tweet-uri la începutul lunii decembrie (apoi şterse) au devenit virale, dar dezvăluirile şocante urmează să fie confirmate într-o carte.

920 afișări
Imaginea articolului „Am fost iubitul reginei Letizia”. Fostul cumnat Jaime del Burgo stârneşte scandal în Spania

O presupusă poveste de dragoste clandestină cu cea care avea să devină cumnata sa şi, mai târziu, viitoarea regină a Spaniei, Letizia, îl implică pe Jaime del Burgo, în vârstă de 53 de ani, avocat şi antreprenor, fiul lui Jaime del Burgo - primul preşedinte al guvernului formal al Navarei de la sfârşitul regimului Franco.

Jaime s-a căsătorit cu Telma Ortiz, sora Letiziei, în 2012, de care a divorţat acum doi ani. Del Burgo, care conform diverselor publicaţii iberice este un prieten al reginei şi a fost martor la nunta ei cu Felipe al VI-lea, susţine că a avut o relaţie cu Letizia, înainte şi în timpul căsătoriei, oferind dezvăluiri care ţin casa regală în tensiune.

Pe contul său X, împreună cu o fotografie a Letiziei, el a publicar tweet-uri controversate, pe 2 şi 3 decembrie, care au devenit imediat virale. Vizualizate de peste un milion de ori, au fost apoi şterse pe 4 decembrie.

Mulţi utilizatori au pus la îndoială veridicitatea contului. Dar cele mai şocante dezvăluiri ar fi confirmate în cartea „Letizia y yo”, a jurnalistului Jaime Penafield, expert în bârfe regale, apariţie anticipată de diverse publicaţii, printre care şi Vanitatis.

În ele, Del Burgo, care locuieşte în Regatul Unit, ar susţine povestea de dragoste cu prezentatoarea televiziunii CNN de atunci. Şi, înainte să ştie că are o relaţie cu prinţul Felipe de Bourbon, acesta era pe cale să o ceară în căsătorie şi avea pregătit „un inel de logodnă”, după cum a confirmat Penafiel într-un interviu pentru El Cierre Digital.

Potrivit autorului cărţii, povestea de dragoste s-a transformat ulterior într-o „mare prietenie” atunci când Letizia, care divorţase de primul ei soţ în 1999, l-a întâlnit pe Prinţul Felipe în 2003.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici