Ambasada SUA anunţă un nou sistem de solicitare a vizei şi un nou tip de formular, de la 1 aprilie

Ambasada SUA a anunţat, miercuri, introducerea unui nou sistem electronic de solicitare a vizei, Consular Electronic Application Center (CEAC) şi a unui nou formular de solicitare a vizei, DS-160, a cărui completare va fi obligatorie de la 1 aprilie pentru toţi solicitanţii de viză.

320 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA anunţă un nou sistem de solicitare a vizei şi un nou tip de formular, de la 1 aprilie

Ambasada SUA anunţă un nou sistem de solicitare a vizei şi un nou tip de formular, de la 1 aprilie (Imagine: Cristi Movilă/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, formularul DS-160 are o serie de avantaje faţă de formularele folosite în prezent.

DS-160 este formularul electronic unic ce va fi folosit de către toate persoanele care solicită o viză temporară pentru SUA şi, începând din aprilie, va fi tradus în limba română. De asemenea, solicitanţii de viză îşi pot adăuga singuri fotografia, prin simpla încărcare din propriul computer.

DS-160 înlocuieşte formularele anterioare - DS-156, DS-157 şi DS-158.

În plus, odată completat online, formularul este transmis în mod direct Consulatului spre procesare, precizează ambasada, adăugând că solicitanţii vor imprima doar pagina de confirmare, cu care se vor prezenta la interviu.

Ambasada spune că astfel se economisesc lunar mii de coli de hârtie.

Programările pentru interviu se vor face prin intermediul call center-ului, iar taxa de solicitare va fi plătită la orice sucursală din România a Băncii Transilvania.

Noul sistem CEAC şi formularul DS-160 pot fi găsite pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti, precizează sursa citată, adăugând că cei care au nelămuriri care nu pot fi clarificate prin consultarea site-ului pot contacta Consulatul american prin e-mail, fax sau telefon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici