Video Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell: Ce va rămâne în urma tragediei din Manchester este spiritul de neînfrânt al oamenilor din Marea Maritanie

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat că în urma atentatului din Manchester rămâne spiritul de neînfrânt al oamenilor din Regatul Unit, lăudând curajul serviciilor de intervenţie şi al salvatorilor.

163 afișări

"Acest act terorist lipsit de orice scrupule este unul din cele mai tragice incidente de acest gen petrecute în Marea Britanie şi în mod cert cel mai sângeros din Manchester. Atacul a fost astfel gândit încât să coincidă cu sfârşitul unui concert pop la care au participat familii tinere şi grupuri de copii. Atacul terorist a fost întâmpinat de curajul serviciilor de urgenţă şi al oamenilor din Manchester. Ce va rămâne în urma tragediei de luni seară este spiritul de neînfrânt al oamenilor din Manchester şi din Marea Maritanie. Acest spirit nu poate fi înfrânt nici acum, nici în viitor", a declarat ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell.

Diplomatul a lăudat curajul serviciilor de intervenţie.

"Echipele de salvare au reacţionat extraordinar. 400 de ofiţeri din poliţie, personal medical şi de urgenţă au participat la operaţiunile pe tot parcursul nopţii pentru a salva vieţi şi pentru a îngriji pe cei răniţi. În prezent, nivelul de alertă a fost ridicat la critic ceea ce înseamnă că un alt ataca poate fi iminent. Ca măsură de precauţie, numărul de poliţişti şi soldaţi trimişi să asigure securitatea publică a fost crescut semnificativ în toată ţara pe perioada nedeterminată. Pe site-ul Guvernului, gov.uk, a fost publicate recomandări pentru cei afectaţi de atac şi cei apropiaţi lor. Cetăţenii sunt sfătuiţi să rămână vigilenţi şi să raporteze orice activitate sau comportament suspicios", a mai spus Paul Brummell.

Ultimul bilanţ arată că 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 59 au fost rănite în urma atacului de pe Manchester Arena, principalul suspect fiind Salman Abedi, care se întorsese de curând din Libia, informează presa internaţională care citează un apropiat al atacatorului.

Poliţia şi serviciile de informaţii încearcă să stabilească dacă Salman Abedi a fost instruit într-o tabără teroristă islamistă din Libia, unde SI şi al-Qaida s-au afiliat pentru a lupta împotriva forţelor guvernamentale. Abedi, un tânăr în vârstă de 22 de ani ce s-a retras din cadrul studiilor universitare, era cunoscut serviciilor de informaţii care vor trebui să se confrunte cu întrebări despre măsurile de monitorizare luate la întoarcerea lui Salman în Marea Britanie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici