Ambasadorul Niculae Micu a încetat din viaţă

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi, că ambasadorul Niculae Micu, primul reprezentant permanent al României la Consiliul Europei, a încetat din viaţă, precizând că îi pot fi aduse ultimele omagii în cursul zilei de vineri la Biserica din Piaţa Amzei.

213 afișări

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat "cu profund regret încetarea din viaţă a ambasadorului Niculae Micu", în vârstă de 77 de ani.

"Ambasadorul Niculae Micu a fost o personalitate exemplară a diplomaţiei române pentru răscrucea dintre secolele XX şi XXI, aflându-se în prima linie a celor care au apărat interesele României în timpul Războiului Rece. Diplomatul Niculae Micu a fost activ până în ultimele zile ale vieţii. Angajat în Ministerul Afacerilor Externe începând din 1959, a fost primul reprezentant permanent al României la Consiliul Europei", se arată în comunicatul MAE.

Ministerul a informat că, în perioada 1966 - 1970, Niculae Micu a activat la Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite de la New York, iar între anii 1971 - 1974 a fost numit funcţionar internaţional pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite de la New York.

În plus, potrivit MAE, Micu a ocupat funcţia de consul general al României la Strasbourg între 1992 - 1994, iar în perioada 1994 - 1995 a ocupat funcţia de ambasador la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Consiliul Europei, de la Strasbourg, în centrala MAE diplomatul îndeplinind funcţia de director al Direcţiei OSCE şi ONU, în perioada 1990 - 1992.

"Era vorbitor fluent de engleză, franceză şi rusă. Niculae Micu a fost unul dintre iniţiatorii Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN) şi a avut o contribuţie esenţială la aderarea României la Consiliul Europei. Niculae Micu rămâne în memoria tuturor celor cu care a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe, în decursul timpului", se mai precizează în comunicatul MAE.

De asemenea, Ministerul precizează că diplomatului îi mai pot fi aduse ultimele omagii şi în cursul zilei de vineri, la Biserica din Piaţa Amzei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici