Ambulanţa Bucureşti - Ilfov: Alte 11 persoane au fost internate cu hipotermie şi degerături

Alte 11 persoane cu hipotermie şi degerături au fost duse, duminică, la spitale, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu.

29 afișări
Imaginea articolului Ambulanţa Bucureşti - Ilfov: Alte 11 persoane au fost internate cu hipotermie şi degerături

Ambulanţa Bucureşti - Ilfov: Alte 11 persoane au fost internate cu hipotermie şi degerături (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit lui Alis Grasu, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov au fost înregistrate, duminică, până la ora 16.00, 11 cazuri de hipotermie şi degerături, din care nouă în Capitală şi două în judeţul Ilfov.

Alte şapte persoane găsite pe străzi cu probleme de sănătate din cauza frigului au refuzat ajutorul echipajelor de la Ambulanţă, a mai spus Alis Grasu.

Doi bărbaţi au murit, în ultimele două zile, în Capitală, din cauza gerului.

Peste 500 de apeluri au fost înregistrate la SAMBI, sâmbătă noapte, din care 71 pentru persoane căzute în stradă şi 11 pentru fracturi şi traumatisme. Trei persoane au fost internate cu hipotermie, de sâmbătă seara până duminică dimineaţa, în spitalele din Capitală.

SAMBI lucrează, duminică, cu 45 de maşini de urgenţă, 16 pentru transport şi 13 pentru consultaţii la domiciliu, a adăugat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti -Ilfov.

Echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), ale Poliţiei Comunitare, ambulanţele şi echipajele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au mers şi sâmbătă noapte pe străzi şi i-au dus în adăposturile sociale pe oamenii străzii.

Echipajele SAMBI şi SMURD au identificat, vineri noapte, 40 de cazuri sociale. Şase persoane au fost internate cu hipotermie şi degerături ale membrelor, alte 16 persoane au fost duse la centrele sociale, iar celelalte 18 au refuzat ajutorul echipelor de la ambulanţă, potrivit lui Alis Grasu.

Aproape toate spitalele municipalităţii au amenajat spaţii unde pot fi internaţi, în perioada cu temperaturi foarte scăzute, oamenii fără adăpost.

Bucureştenii care văd oameni fără adăpost ce stau în ger pe străzi pot suna pentru a sesiza aceste cazuri la numerele de telefon 021/305.55.07, apel cu tarif normal şi 0800-821-218, apel gratuit din toate reţelele.

Avertizarea cod galben de ger pentru Bucureşti şi 28 de judeţe este valabilă până miercuri dimineaţă. Meteorologii au anunţat că în estul, sudul şi centrul ţării temperaturile în timpul nopţii pot scădea până la minus 25 de grade Celsius.

ANM a emis, duminică, şi o avertizare cod portocaliu de ger pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Braşov, Harghita şi Covasna, unde, până miercuri dimineaţă, temperaturile minime vor coborî noaptea până la minus 26 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici