Ambulanţe transformate în saloane pentru pacienţii COVID care au nevoie de oxigen

Două ambulanţe au fost transformate în spaţii de primire-tratament pentru pacienţii COVID care nu încap în Spitalul Judeţean din Galaţi.

351 afișări
Imaginea articolului Ambulanţe transformate în saloane pentru pacienţii COVID care au nevoie de oxigen

Ambulanţe transformate în saloane pentru pacienţii COVID care au nevoie de oxigen

La solicitarea cadrelor medicale de la spitalul gălăţean, două autospeciale ale SMURD şi SAJ au fost transformate în „saloane” pentru pacienţii COVID care au nevoie de oxigen.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă au renunţat pentru o perioadă la una dintre autospeciale. Este vorba despre o maşină veche, folosită foarte rar în misiuni, care poate primi doi pacienţi.

Cea de a doua autospecială este una de transport victime multiple şi aparţine SMURD. În interior pot intra patru pacienţi care au nevoie de oxigen.

„Niciodată nu ne-am confruntat cu aşa ceva, nici eu, nici colegii mei. Este un dezastru de neimaginat. Am trimis o ambulanţă la spital la solicitarea cadrelor medicale de acolo. Va fi folosită pentru bolnavii care nu au loc în spital şi care au nevoie de oxigen. Autospeciala este din parcul rece, o folosim rar. Va sta la spital cât va fi nevoie, poate primi doi pacienţi care au nevoie de oxigen, unul pe targă, altul pe scaun. Echipaj nu am alocat, nu avem, suntem depăşiţi... Tot la spital este şi autospeciala de transport victime multiple de la SMURD”, a declarat Mihai Polinschi, reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.

Potrivit raportării de marţi, 18 persoane au murit la Galaţi din cauza COVID. În total, de la începutul pandemiei 1.187 de gălăţeni au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici