Amelia Antoniu a fost externată

Prim-solista Teatrului de Operetă Amelia Antoniu a fost externată luni, în jurul orei 11.00, starea ei fiind vizibil ameliorată, dar va trebui să mai stea în repaus vocal şi să revină la control, a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă, Bogdan Popescu.

52 afișări
Imaginea articolului Amelia Antoniu a fost externată

Amelia Antoniu va fi externată din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

"Starea pacientei este bună, nu i se mai administrează antibiotice, dar va reveni la control săptămânal", a spus medicul Bogdan Popescu.

El a precizat că medicii i-au recomandat Ameliei Antoniu să mai stea în repaus vocal o perioadă.

Amelia Antoniu a declarat la ieşirea din spital că are sentimentul că s-a născut a doua oară.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu a fost internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în 20 aprilie, după ce a intrat în şoc septic în urma unei intervenţii chirurgicale minore la care a fost supuse la Spitalul CF2.

Tot atunci a fost dusă la SUUB şi Alice Roxana Preda, o altă pacientă care a făcut şoc septic după o intervenţie chirurgicală la Spitalul CF2.

Amelia Antoniu fusese internată la Spitalul CF2, administrat de Ministerul Transporturilor, pentru o intervenţie de cauterizare de col uterin, iar Alice Roxana Preda pentru serclaj, ea având o sarcină în evoluţie în vârstă de 14 săptămâni.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor au declanşat anchete la Spitalul CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator ale unităţii sanitare au fost închise din 23 aprilie.

Managerul Spitalului CF2 Constantin Tănase, şeful Secţiei de obstetrică-ginecologie, Cristian Gherasie, şi trei medici coordonatori pe specialităţile Medicină internă, Urologie şi ATI au fost demişi.

Ministerul Sănătăţii anunţa, la sfârşitul lunii aprilie, că afecţiunile Ameliei Antoniu şi Roxanei Preda sunt cauze ale asistenţei medicale acordate la Spitalul CF2, în cazul uneia dintre ele fiind depistat în sânge microorganismul de gram negativ - burkholderia cepacia care arată condiţiile improprii ale efectuării intervenţiilor.

Potrivit noului manager al Spitalului CF2, medicul Nicolae Efimov, membrii comisiei de anchetă a Ministerului Sănătăţii au stabilit, în urma rezultatelor de laborator, că Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda au fost infectate cu un germene "eminamente de spital", înrudit cu pseudomonas aeruginosa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici