Ana Birchall spune că nu a depus cerere de divorţ, Judecătoria o contrazice

Ana Birchall susţine că nu a depus nicio cerere de divorţ, deşi datele de identitate scrise în cerere - respectiv codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate - corespund cu cele din cartea ei de identitate, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Sectorului 1 (JS1), Alexandru Popescu.

393 afișări
Imaginea articolului Ana Birchall spune că nu a depus cerere de divorţ, Judecătoria o contrazice

Ana Birchall spune că nu a depus cerere de divorţ, Judecătoria o contrazice

Judecătorul Alexandru Popescu a spus că Ana Birchall s-a prezentat, joi, la Judecătoria Sectorului 1, susţinând că nu ea este cea care a depus cererea de divorţ şi a formulat o declaraţie de renunţare la judecată, care va fi luată în discuţie de completul de judecată în 10 iunie.

Acesta a mai spus că procesul a fost intentat în 20 mai, în nume personal şi nu prin poştă, mandatar sau avocat, iar pe cerere există o semnătură, însă numai o expertiză poate stabili dacă este a Anei Birchall sau a altcuiva.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Sectorului 1 a precizat că singura problemă cu CNP ar fi că la cifra corespunzătoare lunii, unde în loc de zero, fiind scris de mână, ar putea fi citit şase. Acesta a precizat însă că, anul având doar 12 luni, nu ar putea ca o persoană să fie născută, de exemplu, în luna 68.

Judecătoria Sectorului 1 precizează, într-un comunicat de joi, că persoana care a depus cererea de chemare în judecată a fost legitimată de către judecătorul de serviciu, fiind menţionate pe rezoluţia de primire a acesteia numele şi prenumele, respectiv Birchall Ana şi celelalte date de identificare, semnând pentru luarea în cunoştiinţă a primului termen de judecată.

"La Judecătoria Sectorului 1 se aplică în mod corespunzător legile, în sensul că acţiunile de divorţ se depun personal şi se primesc de către judecătorul de serviciu care procedează în prealabil la legitimarea părţii cu datele personale de identificare ale acesteia (nume, prenume, serie şi număr act de identitate, cod numeric personal)", precizează sursa citată în comunicat.

Totodată, Judecătoria Sectorului 1 arată că, pe lângă cererea de divorţ înregistrată şi semnată pe numele Anei Birchall, a fost depus şi certificatul de căsătorie a acesteia, în original.

"Astăzi, 22.05.2008, B.A (Birchall Ana - n.r.) s-a prezentat la judecătorul de serviciu şi a depus două cereri, una prin care a solicitat eliberarea certificatului de căsătorie în original de la dosarul cauzei şi o altă cerere prin care arată că înţelege să îşi retragă cererea de divorţ, motivat de faptul că nu aceasta ar fi depus-o", se mai arată în comunicat.

Cererile Anei Birchall urmează să fie soluţionate de judecătorul ales aleatoriu pentru soluţionarea cauzei, la primul termen al procesului din 10 iunie.

Şeful Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, a declarat, joi, că a aflat cu stupoare din presă că ar fi intentat un proces de divorţ şi a rămas consternată, în urma explicaţiilor Judecătoriei Sectorului 1, că un astfel de dosar a putut fi înregistrat fără semnătura ei şi cu un CNP greşit.

Birchall a afirmat că, în urma unor articole din presă, care relatau că ar fi intentat proces de divorţ, a solicitat explicaţii la Judecătoria Sectorului 1 în legătură cu "acest fals grosolan".

Ea a susţinut că cererea respectivă de divorţ era înregistrată pe numele ei, însă cu un cod numeric personal greşit şi fără semnătura sa.

"Sunt consternată că un astfel de pseudo-dosar a putut fi înregistrat la Judecătorie fără a fi verificate elementele esenţiale: semnătura, identitatea persoanei care a înaintat cererea şi codul numeric personal", a spus Birchall.

Ea a catalogat înaintarea şi înregistrarea cererii de divorţ drept "mârşăvie" menită să o discrediteze.

Birchall susţine că a înaintat o solicitare de anulare a cererii de divorţ, în condiţiile în care magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 nu au vrut să admită că înregistrarea s-a făcut fără verificarea identităţii solicitantului.

Şeful Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, a explicat că a dat actele unei foarte bune prietene, certificatul de căsătorie, certificatul de naştere, o copie a actului de identitate şi nişte facturi pentru a-i întocmi un dosar pentru a obţine o indemnizaţie de creştere a copilului, de 35 de lei. Aceasta a şi probat afirmaţiile prin faptul că copilul ei de şapte ani nu figurează la Direcţia de asistenţă socială şi protecţia copilului a sectorului 4.

Ana Birchall a mai spus că a aflat marţi seară că aceea prietenă i-a pierdut actele.

"Eu nu o să las lucrurile aşa, o să aflu cine a făcut chestia asta, o să fac toate demersurile legale, după ce mă sfătuiesc cu cineva că nu ştiu exact cum se cheamă şi ce trebuie făcut", a spus Birchall, răspunzând unei întrebări referitoare la intenţia ei de a depune o plângere penală.

Birchall a mai spus că singura sa explicaţie pentru situaţia aceasta este faptul că cineva "vrea neapărat" să o vadă divorţată şi a pus incidentul pe seama campaniei electorale "murdare".

Două cotidiane centrale au relatat, în ediţiile de joi, că la Judecătoria Sectorului 1 a fost înregistrată o cerere de divorţ pe numele lui Birchall.

De asemenea, pe site-ul Judecătoriei Sectorului 1 este înregistrat dosarul cu numărul 8147, cu Ana Birchall reclamant, iar soţul său pârât, având termen data de 10 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici