Analizele bebeluşilor infectaţi la Spitalul CF2, făcute "ilegal" într-un centru medical

Secţia neonatologie de la CF2 a fost închisă temporar în martie, după o infecţie nosocomială la trei bebeluşi, dar directorul spitalului a trimis probele recoltate la un centru medical individual, şi nu la Spitalul Militar sau la Sanepid, aşa cum ar fi fost legal, a spus liderul sindical al unităţii.

408 afișări
Imaginea articolului Analizele bebeluşilor infectaţi la Spitalul CF2, făcute "ilegal" într-un centru medical

Analizele bebeluşilor infectaţi la Spitalul CF2, făcute "ilegal" într-un centru medical (Imagine: Mediafax Foto)

Problemele de la Spitalul CF2 au intrat în atenţia autorităţilor după ce prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi o altă femeie, Alice Roxana Preda (35 de ani), au intrat în şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în această unitare sanitară.

Ministerul Sănătăţii (MS) a început o anchetă la Spitalul CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise încă de vineri.

"În urmă cu mai bine de o lună, în Spitalul CF2 au fost confirmate trei cazuri de infecţie la bebeluşi. Copii au fost trataţi şi s-au vindicat, iar secţia a fost închisă pentru sterilizare. După aceea au fost recoltate probe din secţie şi au fost trimise spre analize centrului medical Anton, şi nu la Sanepid sau la Spitalul Militar. Analizele au ieşit bine, iar secţia redeschisă", a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, liderul sindicatului din Spitalul CF2, Denisa Popovici.

Ea a precizat că şefa laboratorului de infecţii nosocomiale a Spitalului CF2 a atenţionat atunci conducerea unităţii sanitare că este ilegal ca probele pentru verificarea existenţei unor germeni care ar putea produce infecţii să fie trimise pentru analize unui centru medical individual şi nu autorităţilor sanitare competente, cum ar fi Spitalul Militar sau Inspecţia Sanitară.

"Există un contract pentru realizearea acestor investigaţii cu Spitalul Militar pe care fostul manager Constantin Tănase a refuzat să-l semneze. În schimb, a trimis probele pentru verificare într-un centru medical individual, ignorând advertismentul şefei laboratorului", a spus liderul sindical.

Demisa Popovici a adăugat că angajaţii Spitalului CF2 au sesizat în repetate rânduri abuzurile săvârşite de către directorul Constantin Tănase, în februarie organizând chiar un protest spontan în curtea unităţii sanitare.

"Însă de fiecare dată neregulile managerului erau muşamalizate, angajaţii ameninţaţi, de aceea cei mai mulţi au tăcut. Un exemplu în acest sens pot fi chiar eu, managerul încercând să-mi desfacă ilegal contractul de muncă", a mai spus Popovici.

Potrivit directorul Direcţiei Medicale a Transporturilor (DMT), Victoria Iacob, în urmă cu o lună, în Secţia de neonatologie a Spitalului CF2 au fost înregistrate trei cazuri de infecţie nosocomială, bebeluşii fiind vindecaţi, iar peste două săptămâni a fost dezinfectată secţia.

Colegiul Medicilor Bucureşti a fost sesizat, în perioada sărbătorilor de iarnă, în legătură cu un conflict între medicii secţiei de ginecologie a Spitalului CF2, cazul fiind în analiză, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, preşedintele CMB, Ioan Lascăr.

Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda ar fi infectate cu bacili gram negativ, potrivit primelor rezultate ale analizelor de laborator în cazul probelor recoltate de la cele două paciente, au declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici