ANAT face un "top 100 al toaletelor"

Cea mai mare problemă pe care o reclamă turiştii străini care vizitează România este absenţa toaletelor din zonele turistice, astfel că ANAT va începe o campanie prin care urmăreşte să identifice zonele deficitare la acest capitol, a declarat agenţiei MEDIAFAX Corina Martin, preşedintele asociaţiei.

26 afișări
Imaginea articolului ANAT face un "top 100 al toaletelor"

ANAT face un "top 100 al toaletelor" (Imagine: Mediafax Foto)

"Cea mai mare problemă pe care o reclamă turiştii străini care vin pentru diverse circurite în România este lipsa toaletelor în multe zone sau starea jalnică a unora dintre ele. Noi vrem să începem marţi o campanie prin care vrem să rezolvăm această problemă. Dacă vrem turişti străini în România, trebuie să începem cu toaletele", a spus Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Ea a adăugat că preşedinţii celor opt regiuni în care este împărţită asociaţia au la dispoziţie o săptămână, începând de marţi, pentru a face "un top" al zonelor sau traseelor deficitare din punct de vedere al toaletelor.

"Trecem la treabă începând de mâine (marţi - n.r.).Vom face un top 100 al toaletelor, mai exact al zonelor din care lipsesc acestea, după care vom discuta cu autorităţile locale din acele regiuni şi cu Ministerul Turismului pentru a rezolva această problemă", a afirmat preşedintele ANAT.

Corina Martin a mai spus că sunt şi multe muzee la nivel naţional, ale căror toalete sunt închise sau nefuncţionale, situaţie care nemulţuneşte turiştii care le vizitează.

"După ce le vom identifica, vom merge cu Ministerul Turismului şi cu presa şi vom arăta cu degetul acele toalete insexistente, sau groaznice, ca să vorbesc metaforic. După aceasta, va fi rândul autorităţilor locale să remedieze situaţia", a completat Martin.

Vicepreşedintele ANAT, Ciprian Popescu, spune că locaţiile care suferă cel mai mult la capitolul toalete sunt cetăţile medievale.

"După ce că-l ducem pe turist pe nişte drumuri care nu fac decât să-i mărească aciditatea din stomac şi să-i crească nivelul crampelor, când ajunge acolo descoperă în loc de toaletă un lan de floarea soarelui. N-are rost să ne legăm de faptul că şi mititeii pe care i-a mâncat mai devreme au fost adormiţi, resuscitaţi şi criogenizaţi", a spus Popescu.

El şi-a aminit că Danubius, agenţia de turism pe care o conduce şi care este reprezentanţa TUI în România, a fost pusă în situaţia să închirieze toalete publice şi să le amplaseze pe traseele pe care mergeau turiştii străini aduşi în România.

"Am închiriat şi am amplasat toalete în drumul spre Deltă sau spre Histria, pentru că altfel bietul turist ar fi îndurat crampele, iar eu înduram acelaşi lucru atunci când primeam reclamaţii", a mai spus Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici