ANAT: Turişti străini s-au plâns că toaletele din Palatul Parlamentului au fost închise

Toaletele din Palatul Parlamentului au fost închise miercuri, spre nemulţumirea grupurilor de turişti străini care vizitează clădirea, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANAT, Corina Martin, care a precizat că a trimis o adresă pe această temă conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

476 afișări
Imaginea articolului ANAT: Turişti străini s-au plâns că toaletele din Palatul Parlamentului au fost închise

ANAT: Turişti străini s-au plâns că toaletele din Palatul Parlamentului au fost închise (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Astăzi (n.r. - miercuri) m-a contactat agenţia de turism Prestige Tours, ai cărei reprezentanţi s-au plâns de faptul că toaletele pentru public din Palatul Parlamentului au fost închise, iar turiştii au fost duşi pentru a-şi rezolva problemele fiziologice la toaletele hotelului Marriott", a spus Martin.

Ea a adăugat că ANAT a trimis o adresă miercuri către Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi către preşedintele Senatului, Mircea Geoană, cărora le-a solicitat redeschiderea toaletelor.

"Am fost sesizaţi de agenţiile de turism specializate în tururi şi circuite cu turişti străini în România că, în conformitate cu noul regulament de ordine interioară, turiştilor care vizitează Palatul Parlamentului li s-a interzis accesul la grupurile sanitare. Palatul Parlamentului este un obiectiv turistic vizitat de majoritatea grupurilor de turişti străini, pentru care se plăteşte cea mai mare taxă de intrare dintre muzeele din România. Nicăieri în lume nu se întâmplă ca vizitatorii unui muzeu să nu aibă acces la grupurile sanitare!", se arată în adresa trimisă de Corina Martin preşedinţilor Camerelor.

Ea a explicat că, prin asemenea măsuri, României i se face o antireclamă.

"Astăzi am avut un grup de 136 de turişti străini, care au vizitat Palatul Parlamentului. Cele două toalete pentru public erau închise, iar reprezentanţii clădirii le-au spus ghizilor că le-au închis pentru că nu mai făceau faţă solicitărilor", a declarat pentru MEDIAFAX Mircea Vladu, directorul agenţiei Prestige Tours.

El a adăugat că majoritatea turiştilor străini care vizitează Palatul Parlamentului sunt trecuţi de 70 de ani.

"Turiştii au fost duşi la toaleta hotelului Marriott, dar cei de acolo nu au fost prea încântaţi, pentru că hotelul nu este toaletă publică. Nu înţeleg de ce a fost luată această măsură, mai ales că în acest an, biletul de intrare la Palatul Parlamentului a crescut de la 20 de lei la 25 de lei", a adăugat reprezentantul Prestige.

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, în perioada verii, câteva sute de turişti străini vizitează zilnic Palatul Parlamentului.

În luna mai a anului trecut, Corina Martin a semnalat cazul unei agenţii de turism româneşti care a adus de 1 Mai patru autocare cu turişti americani care au vizitat Bucureştiul.

"Au ajuns la Palatul Parlamentului, dar în acea zi femeile de serviciu erau libere, iar toaletele erau sigilate. Reprezentanţii agenţiei de turism au ales să ducă turiştii americani la toaleta hotelului Marriott, dar după două autocare s-au sesizat bodyguarzii hotelului", a spus la vremea respectivă preşedintele ANAT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici