Anchetă a Avocatului Poporului a Penitenciarul Craiova în urma decesului unui deţinut

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă la Penitenciarul Craiova în urma decesului unui deţinut, ancheta vizând o posibilă încălcare a dreptului la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, se arată într-un comunicat de presă.

98 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Avocatului Poporului a Penitenciarul Craiova în urma decesului unui deţinut

Anchetă a Avocatului Poporului a Penitenciarul Craiova în urma decesului unui deţinut

Ancheta se desfăşoară după apariţiile în ziare locale, în zilele de 8 şi 9 septembrie, ale unor informaţii potrivit cărora un deţinut de la Penitenciarul Craiova a murit după ce şi-ar fi bătut un cui în cap.

"Avocatul Poporului" precizează, joi, în comunicatul de presă, că articolele din ziarele respective prezintă cazul unui deţinut în vârstă de 36 de ani, aflat în Penitenciarul Craiova, căruia i s-a făcut rău în cursul zilei de 7 septembrie 2015, a fost transportat cu o ambulanţă la spital, iar în dimineaţa de 8 septembrie 2015, în jurul orei 7:10, a muri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Potrivit relatărilor de presă, citate în comunicatul Avocatului Poporului, "deţinutul nu era un model, întrucât mai ajunsese la spital anterior, după ce se automutilase, bătându-şi cuie în cap, însă de această dată nu se ştie de ce i-a venit rău”.

"În prezent, se află în desfăşurare o anchetă penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, având ca obiect stabilirea cauzei decesului", se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici