Anchetă a Poliţiei Braşov, după ce un copil de nouă ani a murit acasă, la scurt timp după externare

Poliţiştii braşoveni au deschis o anchetă, după ce familia unui copil de nouă ani, din Săcele, care a murit acasă, joi dimineaţă, la scurt timp după ce a fost externat din spital, a reclamat că acesta a fost externat ”cu stare generală bună”, a informat Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

737 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Poliţiei Braşov, după ce un copil de nouă ani a murit acasă, la scurt timp după externare

Anchetă a Poliţiei Braşov, după ce un copil de nouă ani a murit acasă, la scurt timp după externare (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, copilul în vârstă de nouă ani a fost internat, între 5 şi 12 mai, în două unităţi spitaliceşti din judeţul Braşov.

Copilul a fost externat ultima oară din Spitalul de Boli Infecţioase, cu "stare generală bună", unde fusese internat pentru că avea varicelă, însă sufera şi de alte afecţiuni, având glicemie foarte ridicată şi obezitate.

Joi dimineaţă, copilul a murit la locuinţa sa din Săcele, părinţii acestuia sesizând imediat Poliţia Braşov, care a început o anchetă în acest caz.

Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, Vasile Barbu, a declarat, joi, referindu-se la cazul copilului de nouă ani care a murit acasă la scurt timp după externare, că "este foarte clar că a fost o neglijenţă din partea medicului curant".

"Aici în cazul acesta este foarte clar că a fost o neglijenţă din partea medicului curant. Cred că investigaţiile nu s-au făcut complet. Cred că este vorba clar de un malpraxis, că nu se poate întâmpla un astfel de eveniment, doar că pacientrul nu a fost corect investigat. A-l trimite acasă, se intâmplă frecvent acest lucru, sunt superficiale de multe ori investigaţiile în spital. Cred că de data aceasta trebuie să răspundă cineva", a declarat preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, Vasile Barbu.

Copilul suferea de şapte-opt afecţiuni, urmând ca ancheta declanşată în acest caz să stabilească dacă a fost vorba de un tratament aplicat greşit sau dacă copilului nu i s-a administrat corect de către părinţii acestuia.

Potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, poliţiştii au fost sesizaţi, joi dimineaţă, la ora 07.00, de către părinţii copilului, care au spus că băiatul lor în vârstă de nouă ani a murit la domiciliu, ei susţinând că este vorba despre o culpă medicală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"O echipă de poliţişti de la Secţia Săcele s-a deplasat la locul indicat pentru a face cercetări, iar cadavrul a fost transportat la Medicină Legală pentru necropsie. Primul pas este necropsia, apoi, dacă este cazul, se va sesiza şi Colegiul Medicilor. Sunt mai multe ipoteze: se fac verificări să vedem dacă a fost vorba despre un tratament greşit sau dacă tratamentul indicat de medici nu a fost urmat corespunzător la domiciliu după externare", a declarat Naghi corespondentului MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, cert este că, după primele verificări, nu există urme de violenţă pe corpul copilui.

Copilul a fost internat, în perioada 5-12 mai, la două spitale, şi anume Spitalul de Copii şi Spitalul de Boli Infecţioase, suferind de şapte - opt afecţiuni printre care hiperglicemie, obezitate, pneumonie, amigdalită, sinuzită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici