Anchetă a Poliţiei în cazul a 559 de persoane care au obţinut vize de flotant într-o comună doljeană

Poliţiştii doljeni au deschis dosar penal în cazul a 559 de persoane care au obţinut în ultimele luni vize de flotant în localitatea doljeană Gherceşti, fapt care ar putea influenţa votul la alegerile locale.

448 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Poliţiei în cazul a 559 de persoane care au obţinut vize de flotant într-o comună doljeană

Anchetă a Poliţiei în cazul a 559 de persoane care au obţinut vize de flotant într-o comună doljeană (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Dintre cele 559 de persoane, 222 figurează că s-au mutat la 13 adrese.

Potrivit purtătorului de cuvânt Poliţiei Judeţene Dolj, Adrian Căpraru, în comuna Gherceşti au fost începute verificări şi urmează să fie audiate toate cele 559 de persoane care figurează ca având viză de flotant.

În acest caz, a fost constituit dosar penal pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu împotriva unor funcţionari publici.

Contactat telefonic, primarul localităţii Gherceşti, Cornel Păpăroiu, a refuzat să comenteze situaţia, motivând că nu are timp pentru că are o zi încărcată cu multe şedinţe.

Populaţia totală a comunei Gherceşti este de 2.269 de persoane, astfel că cele 559 de persoane ar putea influenţa rezultatul alegerilor locale.

Potrivit legii alegerilor locale, cetăţenii îşi pot exercita dreptul de vot doar în localitatea de reşedinţă. Cei care şi-au stabilit reşedinţa într-o altă localitate cu cel puţin trei luni înaintea datei alegerilor îşi pot exercita dreptul de vot în această unitate administrativ-teritorială.

În luna aprilie a acesti an, poliţiştii s-au confruntat cu o situaţie similară în localitatea doljeană Perişor. Acolo, 237 de persoane s-au mutat din luna noiembrie 2011, până la finelele lunii martie 2012. În ambele cazuri, Poliţia a fost sesizată de funcţionarii de la Evidenţa populaţiei Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici