Anchetă a Protecţiei Copilului Vaslui în cazul elevei băute, care a lovit un echipaj al Ambulanţei

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a declanşat, vineri, o anchetă în cazul elevei de 14 ani care, în urmă cu o zi, i-a lovit cu palmele peste faţă pe medicul şi pe asistenta ambulanţei care o transporta la spital, pe fondul stării avansate de ebrietate în care era.

120 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Protecţiei Copilului Vaslui în cazul elevei băute, care a lovit un echipaj al Ambulanţei

Anchetă a Protecţiei Copilului Vaslui în cazul elevei băute, care a lovit un echipaj al Ambulanţei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cazul elevei de 14 ani din Vaslui care, aflată într-o stare avansată de ebrietate, a lovit echipajul medical al ambulanţei care o transporta la spital, a ajuns în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, instituţie care va decide dacă se impune scoaterea fetei din mediul familial.

În acest sens, specialiştii DGASPC Vaslui vor face o evaluare a cazului, la sesizarea reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru a constata ce garanţii şi condiţii de creştere oferă familia fetei de 14 ani.

"Conform procedurilor în astfel de cazuri, Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui va oferi consiliere de specialitate părinte-copil, având în vedere episodul prin care a trecut minora. De asemenea, va fi vorba, în funcţie de rezultatul evaluării cazului, fie de o implicare a primăriei, printr-un plan de securizare pentru prevenirea separării fetei de familie, fie de o monitorizare atentă a elevei de către specialiştii noştri", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Aflată într-o avansată stare de ebrietate, eleva de 14 ani a bătut un medic şi o asistentă de la Serviciul de Ambulanţă Vaslui, în momentul în care echipajul medical o transporta la spital, aceasta fiind preluată din faţa unui bar, unde băuse votcă.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, cei doi membri ai echipajului medical au fost loviţi cu palmele peste faţă de către elevă, într-un moment de agitaţie psihomotorie determinat de consumul de băuturi alcoolice. Cei care au sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe au fost colegii de clasă ai elevei, după ce aceştia ieşiseră dintr-un bar din zona Călugăreni, din municipiul Vaslui, şi au constatat că adolescenta nu se mai poate ţine pe picioare.

"În momentul în care am încercat să o urcăm în ambulanţă, eleva a început să se zbată foarte puternic şi să ne înjure, iar când am ajuns în autosanitară m-am trezit dintr-o dată cu o palmă puternică peste faţă. În cele din urmă, am reuşit să o sedăm medicamentos şi să o imobilizăm de targă, după ce lovise cu picioarele şi aparatura din ambulanţă. Însă, în momentul în care am ajuns la spital, fata şi-a revenit şi a început din nou să se agite, lovind-o de data asta pe asistentă, tot cu palma peste faţă", a declarat medicul Dan Ungureanu, din cadrul SAJ Vaslui.

Potrivit acestuia, eleva a fost diagnosticată cu intoxicaţie acută etanolică şi stare de ebrietate, după ce, aşa cum a spus echipajului medical, a băut votcă la barul din faţa căruia a fost luată de ambulanţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici