Anchetă după ce 8 case nelocuite au fost incendiate în mai puţin de o lună într-o comună din Prahova

Poliţiştii din Prahova au deschis o anchetă după ce, în mai puţin de o lună, opt case au fost incendiate, în Călugăreni, ultima luând foc joi seară. Imobilele care au ars sunt nelocuite, iar unul dintre posibilii piromani a fost prins, transmite corespondentul MEDIAFAX.

377 afișări
Imaginea articolului Anchetă după ce 8 case nelocuite au fost incendiate în mai puţin de o lună într-o comună din Prahova

Anchetă după ce 8 case nelocuite au fost incendiate în mai puţin de o lună într-o comună din Prahova

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pompierii au intervenit, joi seară, la un incendiu produs la o casă nelocuită din comuna Călugareni. Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproximativ 90 de metri pătraţi, iar locuinţa a ars generalizat.

La finalul intervenţiei, pompierii au stabilit că focul a fost pus intenţionat, la fel ca şi în cazul altor şapte incendii care au avut loc în ultima lună, tot în Călugăreni.

“Cauza incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Au fost şapte incendii până în sărbători, cu aceeaşi cauză. Toate casele erau nelocuite, în zone greu accesibile, aproape de marginea comunei. De fiecare dată când am ajuns, arderea a fost generalizată”, a declarat Vasiloae, vineri dimineaţa.

La rândul său, primarul comunei Călugăreni, Ion Enache a declarat că după primele două incendii, o persoană bănuită că a dat foc intenţionat, a fost prinsă şi a recunoscut.

“Nu avem idee cine e piromanul. După primele două incendii a fost prins cineva. Au mai fost apoi cinci, s-au stopat 10 zile şi joi seară a fost alt incendiu. Cel care a fost prins a recunoscut. E acum internat în spital de boli mintale. Nu ştim cine mai e. E greu să alegi un suspect”, a precizat Enache.

Primarul a mai spus că la locul incendiilor au fost găsite sticle de benzină sau de motorină.

“La câteva am găsit motorină, la alte două am găsit şi benzină. La toate casele focul a fost pus din spatele locuinţei, din zone în care să nu poată fi observat, unde nu e iluminat public, şi de unde se poate ascunde repede”, a mai spus Ion Enache.

Potrivit Poliţiei Prahova, anchetatorii au deja un cerc de suspecţi, fiind deschis dosar penal pentru distrugere.

„Avem un cerc de bănuiţi, din care unul a fost depistat. Cercetările sunt continuare pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi sunt efectuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu.

În Călugăreni sunt 1.200 de locuitori, iar 150 de case sunt nelocuite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici