Anchetă în Călăraşi, unde doi porci morţi şi partial incineraţi au fost găsiţi la marginea oraşului

Poliţiştii din Călăraşi au deschis o anchetă după ce, la marginea oraşului, au fost descoperite cadavrele a doi porci, aruncate şi parţial incinerate. Deocamdată nu se ştie dacă animalele erau bolnave de pestă porcină africană, fiind prelevate probe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

152 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Călăraşi, unde doi porci morţi şi partial incineraţi au fost găsiţi la marginea oraşului

Anchetă în Călăraşi, unde doi porci morţi şi partial incineraţi au fost găsiţi la marginea oraşului

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Călăraşi, cele două cadavre au fost descoperite pe strada Locomotivei din municipiu, în apropierea unei căi ferate. Acestea fuseseră arse parţiale, după ce peste ele fuseseră aruncate paie, cărora li se dăduse foc.

La faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Călăraşi, care au ridicat cadavrele celor două suine şi au dezinfectat zona.

Deocamdată nu se ştie dacă animalele erau bolnave de pestă porcină africană sau nu, acest lucru urmând să se stabilească după analize de laborator, mai spun sursele citate.

Proprietarii animalelor au fost identificaţi, iar poliţiştii continuă cercetările urmând ca, în funcţie de rezultatele analizelor, se facă şi încadrarea juridică a faptei.

În judeţul Călăraşi au fost înregistrate până în prezent 20 de focare de pestă porcină africană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici