Anchetă în cazul unei bătrâne moarte în spital, după ce legiştii au găsit un pansament în corpul ei

Poliţiştii vasluieni au început o anchetă în cazul unei bătrâne de 80 de ani care a murit la Spitalul de Urgenţă Bârlad, după ce medicii legişti au descoperit la necropsie un pansament în corpul femeii, care în februarie 2013 a fost pacienta aceluiaşi spital în urma unui accident rutier.

134 afișări
Imaginea articolului Anchetă în cazul unei bătrâne moarte în spital, după ce legiştii au găsit un pansament în corpul ei

Anchetă în cazul unei bătrâne moarte în spital, după ce legiştii au găsit un pansament în corpul ei (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, cercetările în acest caz au fost declanşate la sesizarea Cabinetului de Medicină Legală Bârlad care, în urma efectuării necropsiei cadavrului bătrânei de 80 de ani, au descoperit un pansament textil în corpul femeii.

Bătrâna a fost victima unui accident rutier în 20 februarie 2013, în dreptul localităţii vasluiene Tutova, după ce a fost acroşată de oglinda retrovizoare a unei maşini care circula pe drumul european E 581. Femeia a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde a primit îngrijirile medicale necesare.

La câteva zile, medicii au externat-o pe bătrână, ulterior fiind audiată de poliţişti cu privire la accident.

Aproape două luni mai târziu, femeia de 80 de ani a ajuns din nou la Spitalul de Urgenţă Bârlad, în comă şi cu tensiune arterială zero, medici suspectând "abdomen acut chirurgical".

"Odată resuscitată şi reanimată, pacienta a ajuns la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă în vederea echilibrării din punct de vedere medical pentru a putea fi operată. Din păcate, în timpul intervenţiei chirurgicale, femeia a suferit un infarct enteromezenteric total perforat, cu peritonită generalizată, iar în scurt timp a decedat. Deoarece în antecedente femeia figura cu un accident rutier, am sesizat Medicina Legală pentru a stabili cauza decesului", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

După efectuarea necropsiei şi descoperirea acelui pansament în corpul bătrânei, Cabinetul de Medicină Legală Bârlad a sesizat Poliţia.

"În acest caz se desfăşoară cercetări pentru a se stabili în ce condiţii a ajuns acel pansament textil în corpul femeii. De asemenea, rezultatele medico-legale finale ne vor lămuri cu privire la cauzele decesului", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

În funcţie de rezultatul comunicat de Medicina Legală, poliţiştii vor stabili dacă medici ai Spitalului de Urgenţă Bârlad vor fi puşi sub acuzare pentru malpraxis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici