Anchetă în cazul unui bărbat suspectat că şi-a vândut copilul unei familii din Cipru

Poliţia Constanţa a declanşat o anchetă în cazul unui bărbat din localitatea Credinţa suspectat că şi-ar fi vândut unul dintre copii, în vârstă de un an, unei familii din Mangalia care acum ar locui în Cipru.

136 afișări
Imaginea articolului Anchetă în cazul unui bărbat suspectat că şi-a vândut copilul unei familii din Cipru

Anchetă în cazul unui bărbat suspectat că şi-a vândut copilul unei familii din Cipru (Imagine: Shutterstock)

Bărbatul a fost denunţat Poliţiei de către o verişoară din localitatea Valea Dacilor. Femeia susţine că în urmă cu doi ani a luat-o în îngrijire, fără forme legale, pe una din fetiţele vărului său din localitatea Credinţa, care are mulţi copii şi o situaţie materială precară.

Femeia susţine că de Paşte a mers cu fetiţa, acum în vârstă de 8 ani, la familia acesteia, în localitatea Credinţa, pentru ca aceasta să îşi vadă fraţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Gelu Manolescu, tatăl fetiţei nu ar mai fi vrut să o lase pe aceasta să plece, iar în schimb i-ar fi cerut femeii o sumă de bani.

De asemenea, femeia le-a mai spus poliţiştilor că ar fi aflat că în urmă cu cinci ani familia respectivă ar fi vândut un alt copil, în vârstă de un an, unei familii din Mangalia, care acum ar locui în Cipru.

"Poliţiştii verifică o serie de aspecte, având în vedere că femeia a precizat că familia respectivă s-a prezentat la aceasta şi a solicitat în schimbul încredinţării minorei o sumă de bani. Tot această familie, în urmă cu aproximativ cinci ani, ar fi încredinţat un alt copil, în vârstă de un an, unei familii care se află acum în Cipru", a declarat Gelu Manolescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa.

Bărbatul acuzat, Jean Blogoveanu, neagă că i-ar fi cerut bani verişoarei sale pentru a-i lăsa în continuare fetiţa, însă recunoaşte că şi-a încredinţat un alt copil unei familii din Cipru.

"Da, ce e cu el? E naşul de cununie, i-am făcut acte ca să poate pleca naşa cu el în Cipru, am fost şi eu acolo", susţine bărbatul.

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz, urmând să ceară şi sprijinul poliţiştilor din Cipru. De asemenea, oamenii legii au contactat şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi autorităţile locale pentru a începe o anchetă socială în familia bărbatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici