Ancheta în dosarul lui Becali, preluată de Parchetul instanţei supreme

Ancheta în dosarul în care Gigi Becali este cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal a fost preluată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce acesta a devenit europarlamentar.

42 afișări
Imaginea articolului Ancheta în dosarul lui Becali, preluată de Parchetul instanţei supreme

Ancheta în dosarul lui Becali, preluată de Parchetul instanţei supreme (Imagine: Mediafax Foto)

Dosarul a fost declinat de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

"În urma dobândirii calităţii de deputat în Parlamentul European de către Becali George, inculpat în dosarul cu nr. 287/P/2009, în data de 14.07.2009 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei privindu-i pe inculpaţii Becali George, Zmărăndescu Cătălin Otto, Dediu Ştefan Fănuş, Dumitraşcu nicolae, Beciu Dumitru, Geavela Marius Petrinel, Irimia Daniel, Popa Marcel, Mila Mihai şi pe învinuitul Dumitrescu Romulus (faţă de care s-au efectuat cercetări sub aspectul comiterii unor infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, uz fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi favorizare a infractorului), în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", informează, marţi, Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Cei 33 de eurodeputaţi aleşi în urma scrutinului de la 7 iunie, printre care şi Gigi Becali, se reunesc, marţi, la Strasbourg, pentru întâia dată alături de ceilalţi europarlamentari, în prima sesiune plenară a noului Legislativ european, care va dura trei zile şi va fi dedicată în mod special alegerii structurilor interne.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, în 26 iunie, că Becali poate părăsi ţara.

Gigi Becali a fost arestat între 3 şi 17 aprilie, într-un dosar în care este acuzat de lipsire de libertate în mod nelegal, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la şapte la 15 ani. El este acuzat că şi-a instigat gărzile să îi prindă pe hoţii maşinii sale. Astfel, trei persoane au fost urmărite şi urcate cu forţa în maşini, una dintre acestea a fost împuşcată în picior, apoi au fost duse în faţa lui Gigi Becali, în sediul PNG din cartierul Pipera. Aici, cei trei au fost puşi să dea declaraţii că ei sunt cei care i-au furat maşina lui Becali şi că nu se duc să reclame poliţiei faptul că au fost sechestraţi, potrivit Parchetului Tribunalului Capitalei.

Tribunalul Bucureşti l-a pus în libertate pe Becali, în 17 aprilie, însă i-a pus o serie de condiţii, pe perioada cercetărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici