Anchetă internă la Spitalul Judeţean Slatina în cazul şefului Secţiei de Neurologie

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina va începe o anchetă internă în cazul şefului Secţiei de Neurologie, medicul Renică Diaconescu, a cărui soacră este internată de mai mulţi ani în unitatea sanitară, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al spitalului, doctorul Cristina Bontescu.

892 afișări
Imaginea articolului Anchetă internă la Spitalul Judeţean Slatina în cazul şefului Secţiei de Neurologie

Anchetă internă la Spitalul Judeţean Slatina în cazul şefului Secţiei de Neurologie

Potrivit Cristinei Bontescu, în cazul medicului Renică Diaconescu, de la Secţia de Neurologie, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina s-a autosesizat din oficiu şi va începe o anchetă internă.

În cazul şefului Secţiei Cardiologie, medicul Mircea Andriţoiu, acuzat că i-a pus pistolul la tâmplă unei asistente şi că umblă în pijama în Camera de gardă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Slatina a spus că acesta este de competenţa Colegiului Medicilor din România.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, care s-a aflat, vineri noaptea, la Spitalul Judeţean din Slatina, a constatat că la Secţia de Neurologie, soacra şefului secţiei ar fi internată de cinci ani şi a dispus o anchetă pentru a verifica cine suportă cheltuielile de spitalizare a femeii.

Femeia este soacra medicului Renică Diaconescu, membru al PSD Olt, şi totodată mama directorului adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Olt, Victoriţa Diaconescu.

"Am aflat despre acest caz şi voi desemna o comisie care să verifice cine a plătit la Casa de Asigurări de Sănătate Olt banii pentru zilele de spitalizare în cazul acestei femeii. Se vor lua măsuri drastice cu cei vinovaţi", declara ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Olt, Victoria Diaconescu, declara, sâmbătă, că mama sa este internată la Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean din Slatina de trei ani pentru că este în stare extrem de gravă, ea fiind ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor. Aceasta preciza că dacă mama sa ar fi decuplată de la aparate, ar putea muri.

"Mama mea este bolnavă de cinci ani. Am fost cu ea, în urmă cu doi ani, la Spitalul Floreasca din Bucureşti şi pe la mai toate clinicile de specialitate. Ea nu poate respira, nu poate tuşi, nu poate scuipa. Dacă trăieşte la ora asta, trăieşte datorită medicilor de la Spitalul Judeţean. Şi acum când mă întâlnesc cu medici din ţară la care am fost la consultaţie cu ea se miră că mama mai trăieşte", declara Victoria Diaconescu.

Consiliul Director al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Olt s-a întrunit, luni, pentru a cere conducerii Spitalului Judeţean din Slatina să înceapă o anchetă în cazul şefului Secţiei Cardiologie, acuzat că i-a pus pistolul la tâmplă unei asistente şi că umblă în pijama în Camera de gardă.

Citeşte şi:

Soacra unui şef de secţie de la SJU Slatina, internată de cinci ani

Colegiul Medicilor Olt a început ancheta la Spitalul Judeţean din Slatina

Şeful Secţiei Cardiologie de la SJ Slatina, acuzat că umblă cu pistolul prin spital

Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici