ANCHETĂ la Buzău după un număr de magie la o clasă primară: Unui copil i s-a "tăiat" mâna - FOTO

Inspectoratul Şcolar Buzău a deschis o anchetă după ce, la serbarea de Crăciun a unei clase primare dintr-o şcoală din municipiul Buzău, elevii au asistat la un număr de magie în care iluzionistul a mimat tăierea mâinii unui copil şi a simulat că îi înfige altuia în gât o sabie.

1000 afișări
Imaginea articolului ANCHETĂ la Buzău după un număr de magie la o clasă primară: Unui copil i s-a "tăiat" mâna - FOTO

ANCHETĂ la Buzău după un număr de magie la o clasă primară: unui copil i s-a "tăiat" mâna (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Buzău, Geta Burducea, Inspectoratul şi conducerea şcolii au declanşat anchete după ce pe o reţea de socializare a apărut un filmuleţ realizat în Şcoala Gimnazială nr. 6 din municipiul Buzău, filmuleţ în care un iluzionist mimează tăierea braţului unui băiat, în timp ce pe fundal se aud zgomote de uimire şi teamă ale celorlalţi elevi, transmit corespondentul MEDIAFAX.

Totul s-ar fi întâmplat la serbarea de Crăciun, iar la spectacol a asistat şi învăţătoarea de la clasă, care nu a oprit momentul de magie, ci a filmat, iar ulterior a postat pe Facebook filmuleţul şi fotografii din timpul spectacolului.

"Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă şi conducerea şcolii a demarat cercetări. Nu vom lua decizii pe loc, trebuie să respectăm nişte reguli, pentru că apoi suntem daţi în judecată şi pierdem. Trebuie să respectăm nişte paşi, constituim o comisie care să audieze, să decidă în cunoştinţă de cauză, să vadă cine e de vină pentru această situaţie", a declarat şeful ISJ Buzău, Geta Burducea, care a adăugat că elevii care au asistat la spectacolul de iluzionism vor fi consiliaţi psihologic.

Ea a menţionat că o eventuală decizie în privinţa cadrului didactic va fi luată de conducerea unităţii de învăţământ, cu acordul Consiliului de Administraţie al şcolii şi al părinţilor.

Burducea a precizat că magicianul nu ar fi fost chemat la spectacol de un cadru didactic, ci ar fi venit din proprie iniţiativă pentru a-şi prezenta numărul în faţa copiilor din clasele I-IV.

Iluzionistul a avut în recuzită, printre altele, săbii şi cuţite, dar şi şerpi şi scorpioni. La un moment dat, el simulează tăierea încheieturii mâinii unui copil, iar când magicianul i-a întrebat pe colegi dacă trebuie tăiată toată, copiii au început să ţipe de spaimă. Apoi, iluzionistul mimează că unui alt elev îi înfige o sabie în gât, tot demonstrativ. În pofida reacţiilor, el nu se opreşte, alegând un alt băieţel căruia îi aşează un guler în jurul gâtului şi îi cere să îi spună când va simţi sabia. 

Apoi, un şarpe este scos dintr-o pungă în timp ce o fetiţă se aude ţipând.

În timpul spectacolului, unii copii strigă de teamă, în timp ce alţii îşi acoperă ochii pentru a nu vedea ce se întâmplă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici