Anchetă la Poliţia Rutieră Iaşi, în cazul şefului SIIPI Iaşi

Şeful IJP Iaşi, comisarul-şef Liviu Zanfirescu, a declarat, vineri, că a ordonat o anchetă la Poliţia Rutieră Iaşi fiindcă există unele neclarităţi în privinţa modului în care au acţionat poliţiştii rutieri în cazul şefului SIIPI Iaşi, care s-a urcat băut la volan şi a fost implicat într-un accident

97 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Poliţia Rutieră Iaşi, în cazul şefului SIIPI Iaşi

Anchetă la Poliţia Rutieră Iaşi, în cazul şefului SIIPI Iaşi (Imagine: Mediafax Foto)

"Trebuie să analizăm de ce echipajul de Poliţie a ajuns abia la 20 de minute după ce Poliţia Rutieră a fost informată de acest caz. În mod normal, timpul n-ar fi trebuit să depăşească zece minute. De asemenea, testarea alcoolscopică nu a fost făcută imediat, aşa cum prevăd procedurile, ci a mai durat un timp până s-a pus fiola", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX comisarul-şef Liviu Zanfirescu.

De asemenea, el a spus că, în cazul unuia dintre poliţiştii rutieri care a ajuns la faţa locului, comportamentul acestuia n-a fost cel normal, el încercând să-l atenţioneze prin semne pe colegul său, tot poliţist rutier, că "persoana implicată în accident este un personaj important".

"În plus, din declaraţiile pe care domnul Blănaru ( n.r. - şeful SIIPI Iaşi, comisarul şef Cătălin Blănaru) le-a dat jurnaliştilor prezenţi la locul accidentului a rezultat că el ar fi aflat imediat că pe 112 s-ar fi dat un telefon prin care o persoană reclama că acesta conduce băut la volan", a mai spus şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

El a precizat că toate aceste aspecte trebuie verificate, adăugând că "există elemente care conduc la ideea că în cadrul anchetei nu s-a procedat aşa cum trebuie".

Citeşte şi:

Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Iaşi a fost prins băut la volan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici