ANCHETA la Sibiu, după ce un bărbat a fost împuşcat cu MITRALIERA lângă poligon/ Procurorii militari cer expertiză balistică

Poliţiştii şi procurorii au deschis, miercuri, o anchetă după ce, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, un bărbat de 58 de ani a ajuns la spital, în Sibiu, cu rană produsă de glonţ de mitralieră, acesta declarând că a fost împuşcat în zona poligonului de tragere din Poplaca. Procurorii militari din Cluj Napoca cer expertiză balistică, aceştia declarând miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că la trageri au participat sute de militari.

2307 afișări
Imaginea articolului ANCHETA la Sibiu, după ce un bărbat a fost împuşcat cu MITRALIERA lângă poligon/ Procurorii militari cer expertiză balistică

Anchetă la Sibiu, după ce un bărbat a fost împuşcat cu mitraliera lângă poligonul de tragere/ Procurorii militari cer expertiză balistică

Procurorii Parchetul Militar Cluj au declanşat o anchetă în cazul bărbatului care a ajuns la spital în timpul nopţii de marţi spre miercuri, împuşcat în gambă, cercetările fiind efectuate pentru vătămare corporală din culpă. Procurorii aşteaptă şi proiectilul care l-a rănit pe sibian, urmând a fi cerută şi expertiza balistică.

Şeful Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că e foarte greu de stabilit cine anume l-a împuşcat pe bărbat, în condiţiile în care la tragerile din poligon au participat sute de militari care au tras cu pistoale, cu pistoale mitralieră şi cu puşcă mitralieră.

„Este înregistrat cazul, am declanşat o anchetă şi verificăm cine l-a împuşcat pe acel bărbat sub aspectul unei vătămări corporale din culpă. Tragerile au început marţi dimineaţă în poligon cu respectarea tuturor reglementărilor şi s-au desfăşurat până seara. Au fost anunţate primăriile, s-au luat măsuri de anunţare a cetăţenilor din zonă. Este curios că bărbatul respectiv, aflat la peste 3 km distanţă, nu a reacţionat imediat, a spus că în jurul 14 a simţit ceva la picior şi s-a prezentat la spital în jurul orei 20.30 unde s-a constatat că a fost rănit de un proiectil. Avea plagă împuşcată în gamba piciorului drept. Noi cercetăm acum de unde a provenit proiectilul, concluzia fiind că a fost împuşcat de cei care au efectuat tragerile, dar e foarte greu de stabilit cine anume, un autor anume, pentru că au fost sute de militari. S-a tras cu pistol, cu pistol mitralieră, cu puşcă mitralieră”, a declarat Siserman.

Potrivit acestuia, procurorii militari nu au primit încă proiectilul extras din bărbatul rănit pentru a verifica provenienţa acestuia.

Când vor primi proiectilul vor putea verifica dacă acesta a ricoşat sau a fost tras efectiv, urmând să fie cerută şi o examinare balistică.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că bărbatul de 58 de ani a ajuns la spital cu rană de glonţ în gambă, acesta fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

„Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Poplaca, a venit la spital, unde a fost diagnosticat cu plagă împuşcată în treimea superioară a gambei drepte. Este internat la Chirurgie şi urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale”, a declarat miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Todăriţă.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul are un teren în apropierea poligonului de tragere de la Poplaca, jud. Sibiu, iar în cursul nopţii, în acea zonă, ar fi fost împuşcat, glonţul fiind de puşcă mitralieră.

Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul Militar Cluj Napoca, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală şi uz de armă letală fără drept.

Poligonul de tragere de la Poplaca este folosit de jandarmi şi de soldaţii Garnizoanei Sibiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici