Premierul Grindeanu, despre generalul SRI în rezervă Gabriel Stănescu: Este consilier de stat pe IT. A fost numit pe criteriu de competenţă

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că numirea generalului SRI în rezervă Gabriel Stăneascu în funcţia de consilier de stat s-a făcut pe criterii de competenţă, precizând că acesta se va ocupa de zona de securitate cibernetică.

732 afișări
Imaginea articolului Premierul Grindeanu, despre generalul SRI în rezervă Gabriel Stănescu: Este consilier de stat pe IT. A fost numit pe criteriu de competenţă

Premierul Grindeanu, despre generalul SRI în rezervă Gabriel Stănescu: Este consilier de stat pe IT. A fost numit pe criteriu de competenţă (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

Întrebat pe ce criterii s-a făcut numirea lui Gabriel Stănescu, premierul a precizat că au fost criterii "de competenţă", menţionând că îl cunoaşte din perioada în care conducea Ministerul Comunicaţiilor.

"Nu este consilierul de stat pe siguranţă naţională, apărare sau securitate naţională. Eu cred că în perioada imediat următoare una din provocările pe care le vom avea e cea legată de sistemul IT şi arhitectura guvernamentală în acest domeniu. Avem foarte multe lucruri de făcut. De prea multe ori acest domeniu s-a dezvoltat insular, fiecare instituţie în parte şi-a dezvoltat propriul concept în acest domeniu astfel încât interoperabilitatea dintre instituţii să nu fie cea dorită. E nevoie de un om care să aibă această viziune pe domeniu IT, pe cibersecurity, pentru că este o provocare care zi de zi este tot mai mare pentrun noi şi de aceea am ales un specialist care are viziunea în acest domeniu - consilier de stat pe IT, cybersecurity", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit, luni, în funcţia de consilier de stat pe generalul cu o stea SRI Gabriel Stătescu, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 8 martie, decretul de trecere în rezervă a acestuia.

”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Gabriel Stătescu se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului”, se arată în decizia publicată în luni seara în Monitorul Oficial.

Gabriel Stătescu este general de brigada cu o stea în SRI. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 8 martie, decretul de trecere în rezervă a generalului Gabriel Stătescu, la propunerea directorului SRI, Eduard Hellvig. Gabriel Stătescu a fost şeful Directoratului de comunicaţii şi tehnologia informaţiilor din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici