Anchetă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, după moartea unui bebeluş. Tatăl acuză medicii că au deconectat copilul de la aparate, fără acordul lui

Poliţiştii au deschis, luni, un dosar penal şi fac cercetări pentru moarte suspectă în cazul unui bebeluş de cinci luni care a murit la Spitalul de Urgenţă din Craiova, părinţii acuzând medicii că nu li s-a spus de ce suferă micuţul, transmite corespondentul MEDIAFAX

513 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, după moartea unui bebeluş. Tatăl acuză medicii că au deconectat copilul de la aparate, fără acordul lui

Anchetă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, după moartea unui bebeluş

Bebeluşul în vârstă de cinci luni a fost internat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova cu pneumonie şi dermatită, iar în unitatea spitalicească starea lui s-a agravat, iar duminică seara a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat.

Poliţia a fost anunţată de un medic al Spitalului din Craiova, după ce tatăl copilului a devenit agresiv verbal.

„Este vorba despre un băieţel, în vârstă de cinci luni, care ar fi decedat ieri la Spitalul de Urgenţă, la Secţia ATI. A fost întocmit dosar penal în cauză şi se fac verificări. Cercetările au demarat în urma unui apel pe 112, de la un medic din spital care a sesizat că are un conflict verbal cu un bărbat. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au stabilit că acest conflict a fost generat de decesul minorului de cinci luni”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, Amelia Barbu, purtător de cuvânt al Poliţiei Dolj.

Poliţiştii doljeni au deschis în acest caz un dosar de moarte suspectă şi aşteaptă rezultatele necropsiei.

Părinţii acuză medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova de moartea copilului.

„Copilul a fost deconectat de la aparate fără acordul meu. Mi-au spus doar că a decedat, dar nu şi motivul. Vinovaţii trebuie să plătească pentru moartea copilului meu”, a spus, presei, Adrian Popescu, tatăl copilului decedat.

Reprezentanţii unităţii medicale spun însă că bebeluşul a avut o stare de sănătate precară, fiind internat de mai multe ori şi în alte unităţi medicale cu diferite diagnostice.

„De când s-a născut a fost internat de mai multe ori. După ce era tratat, acasă făcea din nou pneumonie, dermatită şi avea şi răni inghinale din cauza igienei precare. Pe 20 aprilie a ajuns din nou în spital, dar deşi i s-a făcut tratament, starea sa s-a agravat. A fost transferat la Terapie Intensivă, unde a fost ventiat mecanic. Duminică a ora 17 a făcut stop cardiac, iar după o oră de manevre de resuscitare fără rezultat a fost declarat decesul, fiind apoi deconectat de la aparate”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.

Aceasta a mai precizat că părinţii au fost informaţi despre starea de sănătate a copilului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici