Video Anchetă privind dispariţia a trei pui de leu de la Grădina Zoologică din Craiova - VIDEO

Regia de Administrare a Domeniului Public Craiova face o anchetă privind dispariţia a trei pui de leu de la Grădina Zoologică din Craiova, care s-ar fi născut miercuri în captivitate, dar joi dimineaţă, când mai mulţi jurnalişti au mers să vadă şi să filmeze puii, aceştia dispăruseră.

1330 afișări

UPDATE - Cadavrele a doi pui de leu au fost aduse, joi după-amiază, de către un îngrijitor al Grădinii Zoologice din Craiova la Direcţia Sanitar Veterinară Dolj, existând presupunerea că este vorba despre doi dintre cei trei pui născuţi cu o zi în urmă, care au dispărut între timp.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare Dolj, la sediul DSV s-a prezentat un îngrijitor de la Grădina Zoologică din Craiova care le-a dat cadavrele a doi pui de leu, recent născuţi, fără să ofere alte explicaţii, medicii veterinari urmând să facă autopsia cadavrelor pentru a se stabili condiţiile în care a intervenit decesul.

"Ne-au fost aduse cadavrele a doi pui de leu, par uşor subnutriţi, dar nu prezintă semne vizibile la prima vedere de violenţă. Tot la o primă vedere animalele ar părea să fi murit în cursul nopţii. Abia mâine (n.r. - vineri) vom putea şti cu exactitate, la finalul autopsiei, cauza morţii. Alte detalii nu am despre un al treilea leu, indiferent că acesta ar fi cadavru sau un leu viu. Rămâne de văzut în continuare dacă la naştere puii au fost fătaţi vii sau morţi", a declarat Constantin Retea, purtătorul de cuvânt DSV Dolj.

Jurnaliştii au intrat în posesia unui filmuleţ realizat în cursul zilei de miercuri de o persoană care a asistat la naşterea a trei pui de leu la Grădina Zoologică din Craiova.

Pe filmuleţ se vede cum una dintre leoaice îşi alăptează puii, care par sănătoşi şi jucăuşi.

Jurnaliştii care au mers, joi dimineaţă, să fotografieze şi să filmeze puii au constatat, când au ajuns în faţa cuştii leilor, că puiuţii dispăruseră.

Căutaţi pentru a explica această situaţie, administratorii zoo nu au putut fi găsiţi, ei punând lacătele la porţi şi închizându-şi telefoanele mobile.

Conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, în subordinea căreia este Grădina Zoologică, a declarat că iniţial nu a fost informată că leoaica ar fi gestantă.

"Noi nu am fost informaţi iniţial de cei de la Grădina Zoologică despre faptul că leoaica ar fi fost gestantă şi în acest sens o să facem o anchetă, vedem cine este responsabil de acest lucru, vedem dacă este vorba de prostie, iresponsabilitate sau alte lucruri. O să facem o anchetă şi vom lua măsurile necesare. Ce ştiu eu în momentul de faţă este că s-a întâmplat că una dintre leoaice a făcut un avort spontan şi puii s-au născut morţi. Asta mi-au spus apoi reprezentanţii de la Zoo", a declarat Florin Lungu, director RAADPFL Craiova.

Ulterior, după ce reprezentanţii presei i-au arătat imaginile cu puii în viaţă, directorul şi-a schimbat opinia şi a spus că se va face o anchetă.

"Imaginile sunt grăitoare, lăsaţi-ne să facem o anchetă", a mai spus directorul.

Faptul că puii s-au năcut vii a fost confirmat şi de către inspectorul şef de la Poliţia Animalelor, care a declanşat, la rândul său, o anchetă după ce s-a aflat despre disparţia puilor.

"Am văzut puii de leu pe lângă leoaică, erau alăptaţi, erau foarte drăgălaşi. Leoaica era singură, puii păreau foarte sănătoşi, se mişcau. Noi o să facem o anchetă, o să sunăm la 112 să ne sprijine cu un control", a declarat Marin Catrina, inspector şef Poliţia Animalelor Craiova.

Nici reprezentanţii Gărzii de Mediu sau cei ai Secţiei 2 de Poliţie nu au reuşit să îl găsească pe administratorul Grădinii Zoologice, astfel că aceştia au lăsat înştiinţări reprezentanţilor zoo să se prezinte la sediile instituţiilor respective pentru a lămuri situaţia dispariţiei puilor de leu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici