ANCHETĂ Un subofiţer dintr-un centru de vaccinare din Craiova, acuzat că le-ar fi cerut oamenilor să îi cumpere votcă! Armata l-a trimis la Psihiatrie

  • Acuzaţii grave într-o unitate militară formată din mai multe naţionalităţi, Brigada Multinaţională Sud-Est din Craiova, care este şi pentru vaccinare.
  • Un subofiţer român le-ar fi cerut oamenilor veniţi pentru vaccin să îi facă rost de băutură de la un magazin din zonă.
  • Alertaţi prin 112, poliţiştii olteni chemaţi să rezolve cazul au pasat răspunderea către conducerea unităţii militare, care a decis să-l tragă pe dreapta pe angajat.
4175 afișări
Imaginea articolului ANCHETĂ Un subofiţer dintr-un centru de vaccinare din Craiova, acuzat că le-ar fi cerut oamenilor să îi cumpere votcă! Armata l-a trimis la Psihiatrie

ANCHETĂ O femeie a reclamat la 112 că un subofiţer dintr-un centru de vaccinare din Craiova le-a cerut oamenilor să îi cumpere votcă! Poliţia a fost chemată de urgenţă, Armata l-a trimis pe militar la Psihiatrie

Incident la Brigada Multinaţională Sud-Est UM 01083, locaţie din Craiova unde autorităţile au constituit un centru de vaccinare. Poliţia olteană a fost solicitată să intervină marţi la sediul acestei unităţi de elită a Armatei Române, situat pe strada Amaradia nr. 48, după un apel la 112.

O persoană a sunat la numărul de urgenţă şi a transmis faptul că un domn care activa ca agent de pază în respectiva instituţie militarizată, idendificat de reclamantă ca fiind plutonierul major Dominte, le cerea oamenilor veniţi la vaccinare să îi cumpere votcă. Postul subofiţerului era chiar la intrare, iar sarcina lui de serviciu era să efectueze trierea persoanelor.

Gardianul îi aborda pe oameni explicându-le că nu poate pleca din post, apoi le întindea o bancnotă de 10 lei, cu misiunea de a merge să îi aducă băutură de la unul dintre magazinele din zonă. Potrivit femeii care a făcut reclamaţia, câteva persoane l-au refuzat politicos, dar unui bătrân i s-a făcut milă şi a cedat rugăminţilor. Omul s-ar fi îndurat şi a mers să cumpere alcool pentru Dominte.

În jurul orei 9.35, o doamnă venită cu mama la vaccinare, văzând întreaga scenă, şi-a luat inima-n dinţi şi a sunat la 112, pentru a reclama scandaloasa atitudine a subofiţerului. Luată la rost pentru că a dat alarma, femeia a părăsit iute zona, de teamă să nu fie agresată.

Solicitată de Mediafax să ofere un punct de vedere, Poliţia Dolj a precizat că un echipaj s-a deplasat la locul indicat de apelul la 112.

Oamenii legii n-au identificat persoana care a sunat la 112, dar au contactat-o ulterior telefonic. Aflând la faţa locului că este vorba despre un subofiţer, poliţiştii n-au continuat cercetările, pasând cazul spre rezolvare către conducerea unităţii militare.

Se ştie că ofiţerii şi subofiţerii sunt încadraţi de lege într-un regim special, putând fi anchetaţi doar de către unităţi speciale. Totuşi, în baza reclamaţiei de la 112, poliţiştii ar fi putut continua ancheta preliminară, măcar pentru a stabili dacă omul era băut în acel moment, dar n-au făcut-o.

UM 01083 este o unitate multinaţională, în care activează militari din România, Polonia sau Bulgaria.

Unitatea militară vizată de scandal a trimis pe mail un răspuns pentru Mediafax. Deşi susţine că a închis cazul, conducerea UM01083 l-a schimbat pe subofiţer din funcţie:

”Cu privire la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: confirmăm faptul că, marţi, 18 mai, în jurul orei 09.30, o persoană care se afla în Centrul de vaccinare deschis în incinta UM01083 Craiova a apelat la numărul unic de urgenţă 112, reclamând o situaţie de genul celei prezentate de dumneavoastră, în care a fost implicat un subofiţer din cadrul unităţii.

Ulterior, la faţa locului, s-a deplasat un echipaj al Poliţiei Craiova, care a realizat cercetarea preliminară. Subofiţerul în cauză îndeplinea funcţia de registrator în cadrul centrului de vaccinare şi nu era dotat cu armament individual. Persoana care a făcut sesizarea la 112 nu se mai afla în centrul de vaccinare, la momentul sosirii echipajului de poliţie.

Conducerea unităţii militare a fost informată de reprezentanţii Poliţiei Craiova că, în urma desfăşurării activităţilor de cercetare la faţa locului, nu a fost confirmat incidentul, de natura celor reclamate, cazul fiind închis.

În paralel, conducerea UM01083 a numit o comisie de cercetare administrativă cu privire la această situaţie. Până la finalizarea cercetărilor, subofiţerul în cauză a fost schimbat din funcţia de registrator. Informaţii suplimentare cu privire la concluziile cercetării vă vor putea fi comunicate după finalizarea acesteia”.

Sursele Mediafax susţin că, după acest incident, Dominte a fost trimis la Psihiatrie, pentru un control amănunţit. Totodată, bilet de examinare a fost întocmit şi unui coleg de-al lui Dominte, caporalul Mârşanu.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici