Andreea Cosma, o nouă plângere penală: Am calitatea de persoană vătămată împotriva a trei procurori

Andreea Cosma s-a prezentat la Parchetul General, pentru a depune o plângere împotriva procurorilor de la DNA Ploieşti, care au întocmit rechizitoriul în dosarul în care a fost condamnată în primă instanţă. Cosma spune, în privinţa cererii de arestare pentru Onea şi Negulescu, că CSM ştie faptele lor.

1013 afișări
Imaginea articolului Andreea Cosma, o nouă plângere penală: Am calitatea de persoană vătămată împotriva a trei procurori

Andreea Cosma, la PÎCCJ: CSM ştie ce s-a întâmplat cu Onea şi Negulescu. Am făcut altă plângere penală

„Nu pot să spun eu ce aviz a dat CSM, dar pot să spun două lucruri: nu au imunitate, deci sunt cetăţeni care au acelaşi drepturi ca noi toţi şi sunt toţi egali, cum li s-a cerut la politicieni şi oameni de afaceri şi la oameni simpli arestarea, şi ei beneficiază de acelaşi tratament. În cazul Alinei Bica, doamna Kovesi s-a prezentat personal la CSM să ceară avizul de arestare şi a durat o oră. Bănuiesc că şi CSM ştie cum ştie toată ţara ce s-a întâmplat cu aceşti procurori”, a declarat Andreea Cosma, la sediul Parchetului General.

Cosma a mai precizat că s-a prezentat la sediul Parchetului General pentru a depune o plângere, la Secţia de anchetare a magistraţilor, împotriva a trei procurori de la DNA Ploieşti.

„Am făcut altă plângere penală, în care am calitatea de persoană vătămată împotriva a trei procurori care au contribuit la întocmirea rechizitoriului meu, cu care mă judec la Înalta Curte, şi a experţilor care au calculat prejudiciul. Savu Alfred, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, plus doi experţi”, a mai spus Andreea Cosma.

Este vorba despre rechizitoriul din dosarul Ciuperceasca. Andreea Cosma a fost condamnată, în 4 decembrie 2018, de instanţa supremă, la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Ciuperceasca”. DNA Ploieşti a trimis-o în judecată pentru fapte comise în 2015, când Cosma era notar, iar decizia nu e definitivă.

Deputatul a fost trimis în judecată, de către DNA Ploieşti, în anul 2015, în dosarul privind vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri din subordinea cazărmii Ciuperceasca, ce a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni, după schimbul de terenuri cu MApN. În acelaşi dosar, au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Florin Anghelc şi un fost director al Parcului Industrial Plopeni.

DNA a precizat, la acel moment, că Andrea Cosma, notar public la momentul comiterii faptelor, ar fi înstrăinat mai multe imobile din cadrul Ciuperceasca, fără a respecta dispoziţiile legale privind achiziţiile.

Procurorii susţin că vânzarea terenurilor la un preţ cu mult sub valoarea lor reală a fost făcută de Dănuţ Cornea la îndemnul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova de la acea dată, Florin Serghei Anghel, care, depăşindu-şi competenţele legale, a emis o procură autentificată prin care Cornea era împuternicit să vândă integral activul ”Cazarma 1375 - Ciuperceasca” către toate persoanele, prin negociere, cu precizarea unei valori minime care însă nu fusese stabilită printr-un raport de evaluare întocmit în vederea vânzării, aşa cum era prevăzut în procedurile legale.

Conform anchetatorilor, în derularea acestor tranzacţii cei doi au fost ajutaţi de către notarul Andreea Cosma, fiica lui Mircea Cosma, care a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova atât înainte de mandatul lui Florin Anghel, dar şi după încheierea mandatului acestuia, în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici