Andrei Chiliman, fost primar al Sectorului 1, ACHITAT în dosarul de abuz în serviciu privind acordarea ilegală a unei autorizaţii

Andrei Chiliman, fost primar al Sectorului 1, a fost achitat, joi, de Judecătoria Sectorului 1, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu acordarea ilegală a unei autorizaţii pentru o terasă. Decizia nu este definitivă.

1421 afișări
Imaginea articolului Andrei Chiliman, fost primar al Sectorului 1, ACHITAT în dosarul de abuz în serviciu privind acordarea ilegală a unei autorizaţii

Andrei Chiliman, fost primar al Sectorului 1, ACHITAT în dosarul de abuz în serviciu privind acordarea ilegală a unei autorizaţii (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Alături de fostul edil au fost achitate şi celelalte două persoane cercetate în dosar, Petrică Marius Ionescu, fost directorul executiv al Direcţiei Utilităţi Publice din primărie, şi Georgiana Constantina Derdene, fost şef serviciu în cadrul Serviciului Utilităţi Publice, fiind acuzaţi tot de abuz în serviciu.

"În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatului Chiliman Andrei Ioan, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu”, faptă prevăzută în art. 297 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatului Ionescu Petrică Marius, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu”, faptă prevăzută în art. 297 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatei Derdene Georgiana Constantina, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu”, faptă prevăzută în art. 297 alin. (1) din Codul penal", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Cauza a fost trimisă în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în octombrie 2015.

Andrei Chiliman este acuzat că, împreună cu Petrică Marius Ionescu şi Georgiana Constantina Derdene, a emis, în mod ilegal, o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă, fără acordul unora dintre vecinii "direct afectaţi şi cunoscând opoziţia fermă şi explicită a acestora pentru eliberarea autorizaţiei".

Potrivit procurorilor, terasa putea fi deschisă numai cu acordul vecinilor şi în urma unei hotărâri a Consiliului Local, care, în cazul de faţă, nu a fost una favorabilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici