Andrei Năstase: Sper din suflet să-l iau pe tatăl meu acasă

Andrei Năstase a declarat că speră într-o decizie favorabilă a judecătorilor Tribunalului Bucureşti, astfel încât să-l poată lua luni seara pe tatăl său de la penitenciar, susţinând că argumentaţia procurorilor DNA privind menţinerea în arest a lui Adrian Năstase este dezamăgitoare.

236 afișări
Imaginea articolului Andrei Năstase: Sper din suflet să-l iau pe tatăl meu acasă

Andrei Năstase: Sper din suflet să-l iau pe tatăl meu acasă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a încheiat discuţiile în dosarul lui Adrian Năstase şi urmează să decidă dacă îl eliberează condiţionată după executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de închisoare, la finalul dezbaterilor fostul premier fiind aplaudat de cei prezenţi în sală, care au strigat "Libertate".

După încheierea dezbaterilor, Andrei Năstase a spus că tatăl său doreşte să fie cât mai repede alături de familie şi speră din suflet să-l poată lua acasă luni seara. El a precizat că nu doreşte să comenteze în numele tatălui său perioada petrecută de acesta în penitenciar.

Întrebat cum comentează argumentaţia procurorilor DNA privind menţinerea lui Adrian Năstase în penitenciare, Andrei Năstase a spus că nu doreşte să facă prea multe comentarii, precizând că, în esenţă, argumentele anchetatorilor DNA "au fost dezamăgitoare".

La rândul său, avocatul Ion Cazacu a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că în raport de situaţia faptică şi de argumentele aduse de apărare, recursul procurorilor DNA ar trebui respins, iar Adrian Năstase eliberat.

Înainte de încheierea dezbaterilor, Adrian Năstase a arătat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti că procurorii DNA cer practic menţinerea la închisoare a unui om pentru gândurile exprimate, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a dreptului la liberă exprimare.

"Practic, prin ceea ce vă cere DNA se cere o pedeapsă cu închisoarea pentru exprimarea unor opinii, ceea ce este uşor exagerat. Faptul că m-am considerat nevinovat şi că mi-am împărtăşit liber opiniile nu trebuie să ducă la astfel de rezultate", a spus Năstase în faţa judecătorilor.

După încheierea dezbaterilor, Adrian Năstase a fost scos din sala de judecată şi dus la Penitenciarul Jilava, unde va aştepta pronunţarea soluţiei definitive la cererea lui de eliberare din penitenciar la executarea unei treimi din pedeapsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici