Andronescu: "After school" ar putea duce la desfiinţarea meditaţiilor

Ministrul Educaţiei apreciază că dezvoltarea sistemului "After school" în care profesorii să fie cooptaţi de bunăvoie şi remuneraţi suplimentar ar putea duce la desfiinţarea meditaţiilor, nu o lege care să interzică pregătirea în particular cu anumite cadre didactice.

79 afișări
Imaginea articolului Andronescu: "After school" ar putea duce la desfiinţarea meditaţiilor

Andronescu: "After school" ar putea duce la desfiinţarea meditaţiilor

"Cred că nu am fost bine înţeleasă de către anumite medii. Nu am vorbit despre o lege care să interzică meditaţiile, ci despre un sistem nou în care să îi putem coopta pe profesori. Şi mă refer la sistemul «Şcoala după şcoală», unde profesorii, contra cost, i-ar putea pregăti pe copii", a declarat agenţiei MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Demnitarul s-a arătat contrariat mai ales de modul în care anumiţi profesori îi obligă pe elevii din clasele unde predau să facă meditaţii.

"Acest lucru mi se pare strigător la cer. Dacă un anumit părinte vrea el să îşi pregătescă copilul cu un anumit profesor şi îl caută în acest sens, este una. Este o practică ce poate fi regăsită şi în alte sisteme de educaţie europene. Dar acest lucru se întâmplă cu copiii care vor să se pregătescă cu profesorii de vârf din anumite domenii pentru formarea într-un anumit domeniu. Dar ca să îl obligi pe elev să facă meditaţii cu tine în loc să îţi concetrezi energiile pentru a preda cât mai bine la clasă, mi se pare dezonorant", a mai spus demnitarul.

Andronescu a spus că mulţi primari i-au promis susţinere în proiectul "After school" şi că rămâne să fie identificate modalitatea de plată şi spaţiile unde ar putea fi organizate spaţiile pentru noul sistem.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, la începutul lunii martie, că intenţionează să înlocuiască, din toamnă, programul "Cornul şi laptele" cu un program nou, "After-school", care presupune o masă caldă şi lecţii sub supravegherea profesorilor şi care va fi implementat întâi la şcolile care au spaţiu.

Citeşte şi:

Andronescu: "Cornul şi laptele" va fi transformat în "After-school"

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici