Andronescu: Codul educaţiei, făcut cu experţi, nu vreau să facem din educaţie o miză politică

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus, joi, că acuzaţia PDL că noul cod al educaţiei se situează în afara programului de guvernare şi că asumarea se va face pe proiectul comisiei Miclea este "fără sens şi fără conţinut", afirmând că nu vrea să facă din educaţie "o miză politică".

22 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Codul educaţiei, făcut cu experţi, nu vreau să facem din educaţie o miză politică

Andronescu: Codul educaţiei, făcut cu experţi, nu vreau să facem din educaţie o miză politică (Imagine: Dragoş Bota/Mediafax Foto)

Demnitarul a spus că nu răspunde acuzaţiei preşedintelui Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, potrivit căreia legea educaţiei a ministrului Andronescu se situează în afara programului de guvernare, iar asumarea răspunderii se va face pe proiectul comisiei prezidenţiale, la care se vor accepta propuneri de modificare, precizând că nu se amestecă în chestiuni politice.

Ministrul Educaţiei a subliniat că noul cod al educaţie a fost elaborat împreună cu experţi, reprezentanţi ai sindicatelor, ai părinţilor şi elevilor şi că actul adună tot ceea ce înseamnă legislaţie pe învăţământ, asigură măsurile de reformă şi este un cod coerent care dă stabilitate.

"Nu vreau să facem din educaţie o miză politică. Ne-am ocupat de acest cod împreună cu experţi, cu sindicate, cu studenţi şi elevi. Pentru prima oară codul educaţiei cuprinde şi reglemetări referitoare la statutul elevilor şi studenţilor. Este o legea, ca oricare alta, perfectibilă", a mai spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a declarat că acest cod va fi pus de vineri în dezbatere publică, pentru a putea fi modificat acolo unde sunt nemulţumiri, astfel încât legea să aibă cea mai bună formă.

Andronescu a precizat că a lucrat cu partenerii sociali la legea descentralizării în învăţământ şi aceasta se regăseşte în codul educaţiei, iar reforma curriculară a început din ianuarie şi este de asemenea inclusă în cod.

Ministrul a mai spus că reforma evaluării cadrelor didactice şi a elevilor este cuprinsă în codul educaţiei, iar evaluarea va duce la creşterea performanţei şcolare.

"Am făcut în şapte-opt luni ce n-au făcut miniştii în patru - cinci ani. Miclea putea implementa aceste soluţii în perioada mandatului său", a afirmat Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici