Andronescu: Dacă Universitatea "Spiru Haret" nu se supune legii, va fi desfiinţată

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminică, într-o emisiune la Realitatea TV, că dacă Universitatea "Spiru Haret" nu se supune evaluărilor şi continuă ilegalităţile, va propune un proiect legislativ pentru desfiinţarea instituţiei.

28 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Dacă Universitatea "Spiru Haret" nu se supune legii, va fi desfiinţată

Andronescu: Dacă Universitatea "Spiru Haret" nu se supune legii, va fi desfiinţată (Imagine: Mediafax Foto)

"Universitatea trebuie să respecte legea, să organizeze legal programe de studii şi să accepte măsurile pe care le-am propus privind intrarea în legalitate, pentru că deocamdată numai 74 din cele 130 de programe propuse de ei sunt autorizate pentru emiterea de diplome. Dacă nu vor să o facă vom iniţia un proiect legislativ pentru desfiinţarea acestei instituţii, a spus Andronescu la emisiunea "Stradă, Şcoală şi Spital".

Conducerea PSD s-a reunit, duminică, la ora 18.00, într-o şedinţă informală, la sediul central, la care iau parte şi miniştri ai partidului, pentru a pregăti şedinţa coaliţiei PSD-PDL de luni şi a discuta despre cazul "Spiru Haret".

La şedinţă participă Ecaterina Andronescu, Mircea Geoană, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Dan Nica, Constantin Niţă, Nicolae Nemirschi, Ion Bazac, Bogdan Niculescu Duvăz, Marian Vanghelie şi Nicu Bănicioiu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, joi, că diplomele eliberate de Universitatea "Spiru Haret" şi alte instituţii de învăţământ superior la programele de studii neautorizate sunt nule, dar pot fi validate dacă absolvenţii dau un examen de selecţie, care va putea fi susţinut într-un interval de cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici