Andronescu: Orele de sport să fie într-o singură zi, eventual sâmbăta

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a pronunţat, miercuri, la întâlnirea avută cu senatorii din Comisia pentru învăţământ, pentru desfăşurarea tuturor orelor de sport într-o singură zi pe săptămână, eventual sâmbăta, pentru ca acestea să nu se mai intercaleze cu celelalte materii.

70 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Orele de sport să fie într-o singură zi, eventual sâmbăta

Andronescu: Orele de sport să fie într-o singură zi, eventual sâmbăta

Andronescu a criticat actualul sistem în care orele de sport sunt urmate de ore de curs.

"Majoritatea copiilor sunt scutiţi de părinţii lor şi pentru că ora de sport este intercalată între celelalte ore. El vine cu treningul în sacoşă şi sigur că este şi incomod şi, după ce s-a mişcat, rămâne transpirat", a explicat ministrul.

Ecaterina Andronescu a spus, de asemenea, că această intercalare nu este o soluţie "prea fericită".

Ministrul a precizat că, la liceul de matematică-fizică pe care l-a absolvit existau echipe de handbal, de volei şi de baschet şi că profesorii îi antrenau pe elevi în competiţii aproape în fiecare sfârşit de săptămână. Andronescu a mai spus că profesoara sa de sport îi chema pe elevi la competiţii sâmbăta şi duminica şi "nu se supăra nimeni".

"Dimpotrivă, eram foarte fericiţi că purtam culorile şcolii şi lucrul acesta ne dădea şi nouă un sentiment de mândrie că aparţinem unui liceu important şi, pe de altă parte, era şi pentru sănătatea noastră un lucru pozitiv", a arătat ea.

Pe de altă parte, ministrul a subliniat că şcolile şi profesorii au libertatea de a decide dacă vor să adopte o astfel de soluţie sau nu.

"Eu ceea ce îmi doresc este să revigorăm mişcarea sportivă de masă (…) şi demersurile pe care le-am făcut până acum merg în această direcţie şi mi-am propus, prin cluburile sportive şcolare, să revigorăm baza de selecţie pentru sportul de performanţă", a mai declarat ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici