Andronescu: Sunt 68.000 de suplinitori, trebuie regândită titularizarea

Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, că numărul profesorilor suplinitori s-a triplat între cele două mandate ale sale de ministru, ajungând la 68.000 şi că există profesori suplinitori foarte mulţi chiar în şcoli bune, motiv pentru care trebuie regândită titularizarea.

56 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Sunt 68.000 de suplinitori, trebuie regândită titularizarea

Andronescu: Sunt 68.000 de suplinitori, trebuie regândită titularizarea (Imagine: Mediafax Foto)

"Chiar în şcoli bune există profesori suplinitori foarte mulţi şi numărul acestora a crescut în ultimii ani, respectiv între cele două mandate de ministru, de trei ori, ajungând acum la 68.000", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a precizat că este necesară regândirea titularizării.

"Poate că dacă am lăsa la latitudinea directorului unităţii de învăţământ, acesta ar fi interesat să atragă profesori bine pregătiţi în şcoala lui, profesori titulari şi nu suplinitori", a precizat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a făcut aceste declaraţii la Şcoala nr. 150 din Capitală, unde a aflat că un profesor de matematică, suplinitor la unitatea de învăţământ respectivă este încadrat şi într-o firmă de meditaţii "cu acte în regulă".

Ministrul a spus, în acest context, că va regândi titularizarea.

Profesorul respectiv a declarat că nu face meditaţii cu elevii din şcoala unde este suplinitor, ci strict, în cadrul firmei. El a motivat această situaţie prin faptul că trebuie să-şi întreţină familia şi că sunt locuri puţine scoase pentru titularizare la Matematică, situaţie în care "poţi încerca ani buni să ajungi din suplinitor, titular".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici