Angajaţi ai Aeroportului Iaşi, cercetaţi după ce au tranşat un mistreţ care fusese lovit de un avion

Opt angajaţi ai Aeroportului Internaţional Iaşi sunt urmăriţi penal, fiind acuzaţi că au tranşat, apoi au împărţit carnea unui porc mistreţ lovit de o aeronavă, în luna septembrie, deşi animalul trebuia predat Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) din Iaşi.

451 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai Aeroportului Iaşi, cercetaţi după ce au tranşat un mistreţ care fusese lovit de un avion

Angajaţi ai Aeroportului Iaşi, cercetaţi după ce au tranşat un mistreţ care fusese lovit de un avion (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Directorul Aeroportului Iaşi, Gheorghe Corjăuţeanu, a declarat marţi că opt angajaţi ai instituţiei sunt urmăriţi penal, în urma incidentului petrecut pe pistă, la sfârşitul lunii septembrie, când o aeronavă a lovit la aterizare un porc mistreţ în greutate de aproape 300 de kilograme.

El a spus că ancheta a fost declanşată de Poliţia Transporturi, în urma unei sesizări depuse de AJVPS Iaşi.

"E prostia lor. S-au pozat cu animalul, ca şi cum ar fi un mare trofeu, apoi l-au tranşat şi au împărţit carnea. Ar fi trebuit să anunţe imediat AJVPS. Au făcut-o târziu, iar când reprezentanţii asociaţiei au venit, au găsit doar pielea mistreţului", a spus Corjăuţeanu.

El a precizat că sunt vizaţi lucrătorii care erau în tura din seara producerii incidentului.

"Am fost înştiinţaţi că este depusă o plângere la Poliţia Transporturi de către Asociaţia Vânătorilor. Opt lucrători sunt urmăriţi penal. Este vorba de trei pompieri, un şofer, un gardian şi trei lucrători de la serviciul de securitate", a declarat directorul aeroportului.

El a adăugat că AJVPS solicită daune în valoare de 1.000 de euro.

În 30 septembrie, un mistreţ a pătruns pe pista Aeroportului din Iaşi, animalul fiind lovit la aterizare de avionul Bucureşti-Iaşi. Printre pasagerii cursei respective se afla şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care a aflat a doua zi de la jurnalişti despre acest incident.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici