Angajaţi din Periş, Vidra şi Tâncăbeşti protestează la Centrul Bălăceanca

Angajaţi de la Centrul de Recuperare Bălăceanca, aparţinând Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, continuă, luni, protestul în curtea instituţiei, la acţiune alăturându-se şi salariaţi din centrele de la Periş, Vidra şi Tâncăbeşti.

334 afișări
Imaginea articolului Angajaţi din Periş, Vidra şi Tâncăbeşti protestează la Centrul Bălăceanca

Angajaţi din Peris, Vidra şi Tâncăbeşti s-au alăturat protestului de la Centrul Bălăceanca (Imagine: Mediafax Foto)

Salariaţii de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică - Bălăceanca, aparţinând Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, au declansat, vineri, o acţiune de protest. Aceştia sunt nemulţumiţi de neacordarea unor drepturi salariale restante şi nesemnarea Contractului Colectiv de Muncă, se arată într-un comunicat de luni al Confederaţiei "Cartel Alfa".

Cei 120 de salariaţi continuă, luni, protestul, deoarece discuţiile de până acum nu au condus la niciun rezultat, precizează sursa citată.

Mai mult, potrivit confederaţiei sindicale, la acţiunea de protest a salariaţilor de la Spitalul Bălăceanca s-au alăturat şi salariaţi din centrele Periş, Vidra şi Tâncăbeşti, care aparţin de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subordinea Consiliului Judetean Ilfov.

Potrivit unui comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, salariaţii solicită acordarea unor sporuri legale restante de la 1 ianuarie 2008.

"La solicitarea repetată a sindicatului din unitate, salariaţii s-au ales numai cu promisiuni. Neacordarea acestor drepturi salariale este o gravă încălcare a legii şi ne întrebăm ce destinaţie au luat sumele respective din moment ce Consiliul Judeţean Ilfov afirmă că aceştia au fost repartizaţi către unitate", se arată în comunicat.

Mulţi dintre pacienţii din centrul Bălăceanca sunt persoane cu afecţiuni neuropsihice grave şi lucrul cu aceştia implică şi un grad ridicat de risc, adaugă sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici