Angajaţii ar putea beneficia de o nouă zi liberă. Toate detaliile

Prezenta propunere legislativă are ca scop acordarea unei zile libere plătite salariaţilor, în vederea participării acestora la cursurile de prim ajutor, conform propunerii legislative.

3393 afișări
Imaginea articolului Angajaţii ar putea beneficia de o nouă zi liberă. Toate detaliile

Angajaţii ar putea beneficia de o nouă zi liberă. Toate detaliile

Vineri, 19 mai 2023, a fost înregistrată la Senat propunerea legislativă nr. B317/2023 -Propunere legislativă privind efectuarea unor cursuri de prim ajutor de către salariaţi, precum şi drepturile şi obligaţiile angajatorilor şi, respectiv, ale statului în raport cu aceştia, de mai mult deputaţi USR, scrie ZF.

“Prezenta propunere legislativă are ca scop încurajarea urmării unor cursuri de prim ajutor de către persoanele care sunt angajate cu contract de muncă, pentru ca, în situaţia producerii unor accidente să poată acorda primul ajutor de bază. Spre exemplu, “stopul cardio-respirator este o situaţie foarte periculoasă deoarece din momentul în care nu mai există puls, nu mai există posibilitatea ca sângele cu oxigen să fie transportat spre creier şi de aici să fie preluat cel cu dioxid de carbon. Fără această asigurare de oxigen şi eliminare a dioxidului de carbon, creierul începe să sufere modificări ireversibile după doar 3 minute de absenţă a acestui schimb de gaze. După primele 3 minute, creierul începe sa aibă celulele lezate iremediabil, fapt pentm care situaţia este una destul de necesară în a se lua măsuri.”, aşa cum scrie în expunerea de motive a prezentei propuneri.

Ziua liberă se acordă la cererea salariatului, depusă la angajatorul său, însoţită de dovada înscrierii la curs.

Pentru ca această propunere legislativă să intre în vigoare este necesar să fie adoptată de Parlament şi să fie promulgată de şeful statului, ca apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici